Snacks

Aardappelsticks, het geheim om ze knapperig te maken: je hebt ze nog nooit zo lekker gegeten

372views

Naast dat ze heerlijk zijn, zijn ze rijk aan vezels, vitaminen en mineralen.

Aardappelen met alle sauzen

Aardappelen zijn vanuit voedingsoogpunt een zeer interessante knol. Net als zetmeel voorzien ze het lichaam van energie. Daarnaast bevatten ze B-vitamines, vitamine C, kalium en ijzer,

Ze zijn ook , wat kan helpen cellen te beschermen tegen schade door vrije radicalen. Daarnaast bevatten aardappelen een kleine hoeveelheid eiwitten en vezels.

Het is belangrijk op te merken dat de voedingseigenschappen van aardappelen . Als ze bijvoorbeeld gebakken worden, kunnen ze veel vet en calorieën bevatten, terwijl als ze gebakken of gekookt worden, ze hun voedingseigenschappen beter behouden.

In het algemeen kunnen aardappelen een uitstekende aanvulling zijn op een evenwichtig en gevarieerd dieet, maar het is belangrijk om ze met mate te consumeren en bereidingswijzen te kiezen die hun voedingswaarde behouden.

om aardappelen licht te bakken, dat is de temperatuur waarbij de olie begint te roken en rook af te geven. Als de olie het rookpunt overschrijdt, kan het giftige stoffen produceren en de smaak van voedsel veranderen.

Een olie met een hoog rookpunt is een olie met een rookpunt van ongeveer 232°C. Di oliën zijn ook goede keuzes om in te bakken, omdat ze een hoog rookpunt hebben.

Aardappelstokjes

De vormen zijn talrijk, maar met het volgende recept zul je jezelf overtreffen in fantasie en lekkerheid.

Ze zijn perfect als vermaak tijdens het kijken naar een film op de bank. Laten we eens kijken wat we nodig hebben om knapperige aardappelsticks te maken.

Aardappel sticks

Ingrediënten

 • q.b. aardappelen
 • q.b. olie om te bakken
 • q.b. aardappelzetmeel
 • q.b. snacksauzen
 • naar smaak. zout
 • naar smaak. gedroogde peterselie

Instructies

 • Om te beginnen met de bereiding van onze krokante aardappelsticks, beginnen we met de aardappelen, die gewassen en geschild moeten worden.

 • Nu beginnen we met behulp van een mandoline de aardappelen in de lengte in dunne dodo’s te snijden.

 • Daarna worden de aardappels voorzichtig afgespoeld in koud water zodat ze niet donker worden en op een oppervlak gelegd om te drogen met keukenpapier.

 • Met een zeef bestrooien we ze met maïzena of aardappelzetmeel en leggen er dan nog een laag aardappelen op (de kleinere is voldoende).

 • We strooien er nog meer aardappelzetmeel overheen en nadat we de plakjes hebben opgerold, zetten we ze vast met tandenstokers.

 • In een grote koekenpan met antiaanbaklaag doen we ruim olie om in te bakken en zodra het heet is gieten we onze aardappelsticks om te bakken.

 • Als de randen iets donkerder beginnen te worden, halen we ze eruit met een schuimspaan en leggen we ze op absorberend papier om overtollige olie te verwijderen.

 • Zodra ze koud zijn, kunnen we de tandenstokers verwijderen en ze in een kom op smaak brengen met zout en gedroogde peterselie, of welke saus we het lekkerst vinden.

Wat te drinken bij aardappelsticks

Er zijn veel drankjes die je bij chips kunt drinken, en de keuze hangt grotendeels af van iemands persoonlijke smaak.

Frisdrank kan een populaire keuze zijn bij chips. De zoete en bruisende smaak van frisdrank kan de zoute smaak van friet in evenwicht brengen.

Het moet gezegd worden dat friet, zelfs in stickvorm, een relatief eenvoudig en zout voedsel is, dus het is aan te raden om de hartigheid ervan tegen te gaan en de smaak in balans te brengen.

Onder de wijnopties die goed zouden kunnen werken bij aardappelsticks zijn er enkele die een goede keuze zouden kunnen zijn bij Chips. Hun frisheid en zuurgraad helpen de zoute smaak van de chips in balans te brengen.

Zo’n wijn kan ook een interessante keuze zijn bij aardappelsticks, omdat hij genoeg body heeft om de smaak van de chips in balans te brengen, maar ook een zuurgraad die hem een goede keuze maakt voor

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.