Hoofdgerechten

Capeletis met kip en spinazie: zonder machine, in een paar eenvoudige stappen en superlekker!

125views

Het weekend staat voor de deur en deze donderdag is het perfecte excuus om aan de slag te gaan met een lekkernij waar je gezin dol op zal zijn. capeletis met kip en spinazie.

Uitstekend, met eenvoudige stappen en een laag niveau van complexiteit, perfect om de koude dagen mee te trotseren. Wat heb je nodig?

Dit zijn de ingrediënten voor je capeletis met kip en spinazie1 pakje spinazie, 1 kipfilet, 1 en 1/2 ui, 1/2 paprika, 1 ei, 3 eetlepels maïsmeel of paneermeel, zout, peper en nootmuskaat. Voor het deeg heb je nodig: 300 gram 0000 bloem, 1 theelepel fijn zout, 3 eetlepels olie en 150 kubieke centimeter kokend water. Voor de saus: 1/2 ui, 1/2 prei, zout, peper, 30 kubieke centimeter witte wijn en 250 kubieke centimeter zware room.

Met de materialen op tafel wassen we ze eerst en met dezelfde vochtigheid koken we het in een pot. Aan de andere kant profiteren we van de tijd en koken we de borst in een pan met water en zout.

Fruit in een koekenpan de ui, peper en 2 teentjes knoflook in kleine stukjes gesneden. Met de gekookte kipfilet en de snijbiet snijden we ze om de vulling voor de capeletis met kip en spinazie te bereiden.

Doe de kip met de fijngesneden spinazie in een kom en voeg de in de koekenpan gesauteerde groenten, een ei, maïzena of paneermeel, zout, peper en nootmuskaat toe. Meng alles tot alle ingrediënten gecombineerd zijn.

Voor het deeg capeletis met kip en spinazieplaats in een kom bloem, theelepels olie, zout en water. Vorm een deeg, kneed ongeveer 5 minuten en laat een paar minuten rusten.

Vervolgens beginnen we met het in elkaar zetten van de capeletis met kip en spinazie. Snijd cirkels van ongeveer 6 centimeter doorsnede en vul ze, sluit ze en verbind de uiteinden.

Kook ze tot slot een paar minuten in een pan met heel heet gezouten water om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen. Serveer ze met je favoriete saus en geniet van deze heerlijke pasta.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.