Hoofdgerechten

Blue Monday: wat het is en de voedingsmiddelen om ermee om te gaan. De deskundige spreekt

122views

Blauwe maandag, of verdrietige maandag. Ja, want al de Maandag het is op zichzelf de moeilijkste dag van de week om mee om te gaan. Als het eenmaal voorbij is, is het gemakkelijk om te merken dat je weinig energie hebt, een verwarde stemming en weinig zin hebt om in de wekelijkse routine te duiken. Maar er is één maandag in het jaar die de reputatie heeft dat hij is het meest deprimerende van allemaal: de , precies.

Wat is Blue Monday

Het gaat om de derde maandag van januari die de afgelopen tijd de titel heeft verdiend “de treurigste dag van het jaar” vanwege een reeks variabelen en berekeningen zoals het weer, hoe minder uren daglicht, het aantal dagen dat ons scheidt van Kerstmis.
In werkelijkheid is er heel weinig wetenschappelijk: dit jubileum lijkt jaren geleden geboren te zijn als gevolg van een publiciteitsstunt van een Engels reisbureau. Feit blijft echter dat maandag altijd een moeilijke dag is en dat vermoeidheid en gebrek aan concentratie vaak op de loer liggen. Om ook de ‘negatieve’ effecten van maandag tegen te gaan kan ons helpen. Laten we samen kijken Valentina Schirovoedingsbioloog gespecialiseerd in voedingswetenschap, welke voedingsmiddelen je moet kiezen om niet overweldigd te worden door verdriet en een slecht humeur en om energieker te zijn.

Wat te eten

«Om vermoeidheid te overwinnen en de wekelijkse routine met een voorsprong tegemoet te treden, mag je vitaminerijke voedingsmiddelen aan tafel niet missen mineralen tegen vermoeidheidin het bijzonder van magnesium, zink, fosfor, selenium, die het zenuwstelsel ondersteunen en de ziekte helpen tegengaan. Uitstekende bronnen zijn bijv. de schaal, de en de » suggereert de voedingsdeskundige.
«Om je humeur te verbeteren, ja ook voedingsmiddelen die rijk zijn aan ‘goede’ vetten zoals de , inhoud bijvoorbeeld, in en in , die de productie van neurotransmitters bevorderen, inclusief neurotransmitters die de stemming beïnvloeden. De stoffen die ze bevatten helpen ook bij het bestrijden van nervositeit en prikkelbaarheid tryptofaan, een aminozuurvoorloper van serotonine, het hormoon voor een goed humeur. Zij zijn er bijzonder rijk aan de , de integralen en de » zegt de deskundige.
«Voedingsmiddel dat ze bevatten moet worden vermeden grote hoeveelheden suikers en ‘slechte’ vetten, zoals verpakt, , . Zelfs als ze onmiddellijke bevrediging bieden, belasten ze het lichaam feitelijk en bevorderen ze de vermoeidheid”, aldus de expert.

Voedsel om op tafel te zetten om Blue Monday te verlichten

Blue Monday: voedingsmiddelen om de treurigste maandag van januari te weerstaan

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.