Hoofdgerechten

Absoluut gevaarlijk zoeken, Schwarzwalder gateau die altijd slaagt

431views

Absolut sucht gefährlich, Schwarzwald gateau die altijd lukt

Ingrediënten

5 eieren
180 g suiker
2 zakjes vanillesuiker
120 g bloemmix
2 el cacaopoeder
1 glas (720 ml) kersen
800 g slagroom
2 zakjes slagroom
150 g pure chocoladeschilfers

Bereiding

1 Splits eerst de eieren, klop de eiwitten met 3 el koud water stijf. Klop de suiker en 1 zakje vanillesuiker erdoor. Klop één voor één de eidooiers erdoor. Meng de bloem en cacao, zeef dit op het eiwitmengsel en vouw het erdoor.

2 Bekleed vervolgens de bodem van een rechthoekige bakvorm met bakpapier. Giet het mengsel erin en strijk glad. Bak 30-35 minuten in een voorverwarmde oven (elektrische oven: 175 °C/ heteluchtoven: 150 °C/ gas: zie fabrikant). Haal eruit en laat afkoelen. Verwijder het bakpapier van de biscuit.

Snijd de biscuitbodem horizontaal in tweeën. Plaats een taartring om de onderste bodem
3 Laat nu de kersen uitlekken in een zeef en zet 12 mooie kersen apart. Klop nu 400 g slagroom stijf en voeg slagroomklop en 1 zakje vanillesuiker toe.

Verdeel de helft van de room over de onderste laag en top af met de helft van de kersen.
Leg de tweede bodem erop, druk lichtjes aan, besmeer met de resterende room en top af met de resterende kersen. Leg de bovenste taartlaag erop, druk lichtjes aan en zet ongeveer 30 minuten in de koelkast.

4 Klop vervolgens 400 g slagroom stijf. Doe iets minder dan de helft van de slagroom in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Verwijder de taartring. Spuit de rest van de slagroom op de taart.
Druk ongeveer 2/3 van het chocoladeschaafsel op de rand. Spuit 12 slagroomtufjes op de taart. Leg de apart gehouden kersen bovenop de toefjes. Verdeel het resterende chocoladeschaafsel over het midden van de taart. Zet opnieuw ca. 20 minuten in de koelkast.

Smakelijk

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.