Hoofdgerechten

Apulische spaghetti met ansjovis en taralli, slechts 50 cent: gasten zullen het lekker vinden

414views

Een vers en snel gerecht, een van die gerechten die verbazen door de ‘karigheid’ van de ingrediënten, maar waarvan de opbrengst uiteindelijk echt uniek is. De kosten per bord zijn dan ook ongelooflijk, slechts 50 cent, niet te geloven!

Typische gerechten uit Puglia

De keuken in Apulië is rijk aan smaak en geuren van de typische producten van deze regio, die grotendeels uitkijkt over de zee en er zelfs door omringd is.

De , waar de weelderige natuur zich manifesteert met een overvloed aan voedingsmiddelen die hun geur en smaak achterlaten in de gerechten die ermee gekookt worden.

Het is moeilijk voor een Apuliër om niet te weten hoe te koken, elke gelegenheid is perfect om te eten of te koken (ongegeneerd vet), (een echte smaakexplosie!).

is rijk aan landbouwgrond, kerken en oude ruïnes. De traditionele keuken is eenvoudig en gebaseerd op verse, lokale producten Dus iedereen die in deze regio reist en zich afvraagt

Je hebt veel om uit te kiezen, van peulvruchten zoals kikkererwten, gekruid met geurige kruiden en specerijen tot goede olijfolie, tomaten en natuurlijk deNiets aan deze regio is het niet waard om ten minste één keer te proberen.

Maar ondanks zoveel overvloed is het nog steeds mogelijk om een aantal smakelijke en aantrekkelijke gerechten te bereiden, waarbij het er in de eerste plaats om gaat hoe ze worden bereid.

Apulische spaghetti

daarentegen heeft een smaak die ons verleidt om het vaker te maken, en niet alleen als we niet weten wat we moeten koken.

zijn een gerecht dat gemakkelijk kan worden gemaakt, de ingrediënten zijn spaghetti verrijkt met knoflook, ansjovis in olie en evo-olie, en laten we eens uitzoeken wat ze zo populair maakt.

Apulische spaghetti

Trefwoord Apulische spaghetti

Ingrediënten

 • 6/7 ansjovisfilets in olie
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 verkruimelde peper en amandel taralli
 • 5 eetlepels extra vierge olijfolie
 • naar smaak peterselie

Instructies

 • Voor de bereiding van onze Apulische spaghetti beginnen we met het bruin bakken van de paprika en amandel taralli, waarna we ze goed verkruimelen, inclusief de amandelen, en tot slot alles ongeveer een paar minuten in een koekenpan doen.

 • Ondertussen zetten we de pan op het fornuis waarin we de spaghetti gaan koken, waarbij we erop letten dat we geen zout in het water doen omdat de ansjovis zout is.

 • Verhit in een koekenpan met een hoge antiaanbaklaag de knoflook (zonder het buitenste jasje) en onze ansjovisfilets. Terwijl ze koken, voeg je een pollepel van het hete water toe aan de ansjovis zodat de ansjovis oplost.

 • Als je klaar bent, kun je het gasfornuis uitzetten.

 • Dompel de spaghetti onder in het kokende water en kook ze ongeveer 7/8 minuten, waarbij je ze licht beetgaar houdt. Giet ze dan af en doe ze samen met de ansjovissaus snel in de pan.

 • Roerbak de spaghetti even in de pan en voeg dan een pollepel kookwater toe om de pasta verder te bereiden.

 • Zodra de spaghetti gaar is, maar nog een beetje al dente, zet je de pan uit en doe je de fijngemaakte Napolitaanse taralli erbij.

 • Tot slot kunnen we de spaghetti op borden schikken en garneren met verkruimelde taralli en gemalen amandelen.

Welke wijnen serveren bij Apulische spaghetti?

Dit sluit niet uit dat ze beide kunnen worden bereid voor een informeel diner met vrienden en niet alleen voor ons persoonlijk plezier, gezien hoe goed ze zijn.

Daarom maakt het serveren met een goed glas wijn het nog aangenamer. Maar bij wat voor soort wijn hoort zo’n recept? Allereerst zijn onze persoonlijke keuzes en voorkeuren van toepassing, maar als algemene regel geldt dat een dergelijk gestructureerd gerecht de smaak van de ansjovis en de

Om een gerecht van spaghetti met ansjovis en geroosterde taralli te begeleiden, kunnen we kiezen uit verschillende opties uit verschillende regio’s, zoals . Het is een wijn waarvan de frisheid het spaghettigerecht goed kan ‘leiden’.

Twee andere wijnen, ook uit Campanië, waarmee we ons in harmonie met het gerecht kunnen mengen zijn beide

En als je wilt, kunnen we overwegen om een fles Apulische wijn te ontkurken, zoals de, een volle rode wijn.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.