Hoofdgerechten

Bladerdeeg met zalm en aardappelen: eenvoudig maar spannend

430views

Dit ziet er op het eerste gezicht misschien een beetje ingewikkeld uit, maar het kan echt in een handomdraai worden klaargemaakt. Alles belandt immers snel in de oven en ondertussen kun je de keuken opruimen, de tafel dekken of het jezelf gewoon gemakkelijk maken op de bank totdat de bladerdeeghapjes met aardappeltjes, zalm en roomkaas goudbruin en heerlijk zijn.

Wij maakten onze bladerdeeghapjes met gerookte zalm. Deze behoudt zijn geweldige kleur, zelfs na het bakken in de oven, en geeft een rokerige smaak. Je kunt hier ook verse zalm gebruiken. Zorg er dan wel voor dat hij doorbakken is in de oven. Als alternatief kan verse zalm ook helemaal aan het einde worden gebruikt als topping, maar dan moet het wel van sashimi kwaliteit zijn. Als je altijd al zelf zalm hebt willen inmaken, dan hebben wij het juiste recept voor je.

Ben je op zoek naar andere hoogtepunten met de populaire vis naast onze bladerdeeghapjes met aardappelen, zalm en roomkaas? Kijk dan hier en ontdek je nieuwe favoriete recept.


Bladerdeeghapjes met aardappelen, zalm en roomkaas – ziet er geweldig uit

Beschrijving

Deze bladerdeeghapjes met zalm, aardappelen en roomkaas vallen altijd in de smaak.

Ingrediënten
Bereiding

  1. Verwarm eerst de oven voor op 180 graden (boven-/onderwarmte). Schil de aardappel, snijd in blokjes en bak in een pan met antiaanbaklaag en een beetje olie knapperig. Rol het bladerdeeg uit en snijd in 9 vierkantjes, zo vierkant mogelijk.

  2. Haal de aardappelblokjes van het vuur als ze wat kleur hebben gekregen. Meng de roomkaas met een beetje citroensap en breng op smaak met zout en peper.

  3. Smeer de roomkaas op de bladerdeegvierkantjes en leg de aardappelblokjes en gerookte zalm in het midden. Vouw vervolgens de hoeken iets naar binnen naar het midden en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

  4. Bak ongeveer 30 tot 35 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Garneer tot slot met dille en geniet lichtjes afgekoeld. Eet smakelijk.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.