Hoofdgerechten

Cheeseburger soep: Goddelijk met gehakt, aardappelen & spek

425views

Oké jongens… het spijt me. Ik kook niet altijd lekker en gezond, eigenlijk doe ik dat zelden. Waarschijnlijk minder vaak dan je zou hopen. De waarheid is dat ik liever eenvoudige gerechten maak voor mezelf en mijn gezin. Veel van deze gerechten zijn gebaseerd op ongezond maar geweldig fastfood en krijgen thuis die o zo belangrijke huisgemaakte toets. Ik schaam me niet… Niet voor mijn cheeseburgersoep met gehakt en aardappelen, die andere gekken in mijn familie en vriendenkring regelmatig voor hun verjaardag willen.

Cheeseburgersoep met gehakt, kaas en aardappelen: gedeconstrueerde lekkernijen

Laten we eerlijk zijn, cheeseburgersoep zou ook kunnen doorgaan voor kaas- en gehaktsoep met cheeseburgertoppings. Maar de naam is te verleidelijk om niet te gebruiken. Bovendien is de zin “Breng uw cheeseburgersoep mee” gewoon te cool. Je hoeft dus niet verbaasd te zijn dat wij niet de enigen zijn die cheeseburgers serveren. Kijk maar:

Ben je een soepliefhebber? Dan ben je hier aan het juiste adres. Neem ook eens een kijkje bij onze gidsen. Je stopt tenslotte nooit met leren, toch?

Vrede!

Hartige cheeseburger soep: Heerlijk met gehakt, kaas en aardappelen

Beschrijving

Gimme dat of nah? Cheeseburger soep met gehakt, kaas en aardappelen voor echte liefhebbers van cheesy escalaties

IngrediëntenBereiding

  1. Schil eerst de aardappelen en snijd ze in fijne blokjes. Zet apart in een kom met koud water. Verhit een pan zonder vet en bak het spek knapperig. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.

  2. Terwijl het spek bakt, pel en snipper je de ui en knoflook fijn. Bak het gehakt in het spekvet. Voeg na 2-3 minuten de uien en knoflook toe en laat alles kleuren. Bak tot slot de tomatenpuree 1 minuut mee en blus af met de bouillon.

  3. Laat op een laag vuur 20 minuten sudderen. Snijd ondertussen de tomaten en augurken in blokjes. Voeg toe aan de soep samen met de aardappelen en laat nog 20 minuten sudderen tot de aardappelen zacht zijn.

  4. Roer vlak voor het einde de cheddar en smeltkaas door de soep. Zet het vuur uit. Breng op smaak met de kruiden. Verdeel over borden. Snijd het spek in grove stukken en strooi over de soep. Een beetje extra cheddar kan geen kwaad en kost niets extra. Klaar is kees!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.