Snacks

Dit is de meest voedzame groente ter wereld, maar ook de meest bestrijdingsmiddelenrijke.

390views

Het is een essentieel voedingsmiddel om in ons dieet op te nemen als we een gezonde levensstijl willen behouden en. Rijk aan vitaminen, mineralen en antioxidanten kunnen groenten ons lichaam voorzien van alle voedingsstoffen die het nodig heeft om te functioneren.

Voordelen van het eten van groenten

In het bijzonder kan het eten van groenten helpen bij het voorkomen van veel ziekten, waaronder l. Het eten van veel groenten kan ons ook helpen om sterk te blijven en, omdat het rijk is aan vezels, helpt het ons om ons gevoel van verzadiging voor een langere periode te behouden door onze

We zijn ons er echter terdege van bewust dat sommige groenten residuen van pesticiden kunnen bevatten, zoals is bevestigd door tests op groente- en fruitmonsters.

Deze stoffen zijn nodig om gewassen te beschermen tegen pesticiden, maar overmatige blootstelling aan deze chemicaliën kan risico’s voor onze gezondheid opleveren. Daarom is het belangrijk om goede voedselhygiënepraktijken te kiezen of te volgen, zoals groenten goed wassen voordat je ze eet.

Milieu Werkgroep ranglijst – vuile dozijn

Voor haar onderzoek gebruikte de Environmental Working Group tests uitgevoerd door het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) en de Food and Drug Administration (FDA) op

Het voedsel werd gewassen en gereinigd op een huishoudelijke manier om de werkelijke consumptieomstandigheden te weerspiegelen. Bij de analyse werden in totaal 251 verschillende pesticiden geïdentificeerd. Hieruit werd een definitieve lijst opgesteld, “met fruit en groenten die positief testten op ongeveer 210 verschillende pesticiden, waarbij elke groente op de lijst besmet was met Ecco la sporca dozijn”. :

 • Aardbeien;
 • Spinazie;
 • Bloemkool en savooiekool;
 • Perziken;
 • Peren;
 • Nectarines;
 • Appels;
 • Druiven;
 • Paprika’s en pepers;
 • Kersen;
 • Bosbessen;
 • Sperziebonen.

Besmette groenten – wie komt als winnaar uit de bus

De groep (EWG) heeft onthuld dat één groente voor ons organisme ook de . Het is de , die samen met Savooiekool de derde plaats inneemt op de ranglijst.

Deze groente is rijk aan calcium, vezels, vetzuren en zelfs meer ijzer dan vlees voor hetzelfde gewicht. Bovendien is kool een antioxidant van , versterkt het immuunsysteem, verlaagt de bloeddruk en het gevaar van hartaandoeningen, en beschermt het hart en de slagaders.

Om al deze voordelen optimaal te benutten, raden voedingsdeskundigen aan om kool en soortgelijke groenten ten minste , in royale porties, tijdens het winterseizoen te consumeren.

De aanwezigheid van schadelijke chemicaliën verandert echter en kan belangrijke In feite hebben verschillende onderzoeken aangetoond dat de inname van pesticiden het risico op het ontwikkelen van chronische degeneratieve ziekten zoals.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.