Snacks

Hamburgersauzen: dit zijn de beste sauzen om op smaak te brengen

414views

Vergeet niet dat er naast de klassieke roodvleesburger ook lekkere hamburgers zijn gemaakt van kip of kalkoen, gemengd vlees en zelfs worst. Afhankelijk van je smaak kun je de burgers kopen die je het lekkerst vindt.

De ketchupsaus

De meest gebruikte saus die de meeste mensen kopen is . Het is een . In Italië wordt het ook wel . Het heeft een dieprode kleur en is echt heel lekker als het zich mengt met de smaak van het vlees van de gekozen hamburger.

De barbecuesaus

Een van de meest populaire rode sauzen is de , van Amerikaanse oorsprong. Zoals de naam al doet vermoeden, is het perfect voor vlees dat op , dus ook voor hamburgers. Het is gekleurd en is . Het bevat

Mayonaise

Een van de sauzen voor bij een goede hamburger kunnen we niet onvermeld laten. De homogene en zeer romige mayonaise kan gemakkelijk thuis worden gemaakt en kan ook op smaak worden gebracht om de smaak nog beter te maken. Bevat .

Veganistische mayonaise met avocado en citrusvruchten

Net als voor mayonaise zijn er ook andere variaties van sauzen, zoals . Vegan mayonaise is en wordt gemaakt met . Avocadomayonaise is perfect voor avocadoliefhebbers en voor coeliakiepatiënten en veganisten. Citrusmayonaise is .

De aioli saus

Zeer aanwezig in Spanje en van Provençaalse oorsprong, het wordt bereid in een vijzel en bestaat uit Niet iedereen houdt ervan omdat het een vrij sterke smaak heeft, door de aanwezigheid van knoflook en peper.

De hollandaisesaus en salsa rosa

De naam hollandaisesaus is misleidend: je zou namelijk meteen kunnen denken dat het een typisch Nederlands recept is, maar in plaats daarvan is het typisch , perfect om hamburgers mee te dresseren. Het wordt bereid met . Vergeleken met mayonaise heeft het La of is het een mix van mayonaise en gearomatiseerde ketchup.

De kruidenkamer

Onder de verschillende sauzen is er ook de . Deze bestaat uit . Als je hem thuis wilt maken, kun je de kruiden kopen en gebruiken die je lekker vindt. Het heeft een vrij milde smaak en is erg lekker.

Yoghurtsaus

Yoghurtliefhebbers kunnen niet anders dan genieten van de heerlijke . Deze saus kan gemaakt worden met yoghurt naar keuze, bijvoorbeeld yoghurt. De ingrediënten zijn natuurlijk yoghurt.

Wat is jouw favoriet? Koop je meestal kant-en-klare sauzen om je hamburgers te kruiden of maak je ze liever thuis?

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.