Hoofdgerechten

Het meest ingenieuze ijs gemaakt van slechts één ingrediënt: snel en goedkoop!

415views

Nu het weer warmer wordt, kijk je misschien verlangend naar de ijssalon. Maar een bolletje ijs is gewoon te verleidelijk! Maar een bolletje van deze lekkernij is tegenwoordig behoorlijk duur. Een bolletje ijs offert niet alleen je heupen op, maar ook je portemonnee. Gelukkig geven we je het ultieme recept om goedkoop thuis ijs te maken, zonder ijsmachine en met maar één ingrediënt: bananen.

Het klinkt in eerste instantie misschien vreemd, maar je kunt heerlijk, romig ijs maken met bevroren bananen. Je proeft de bananen niet eens. Het beste is dat bananenijs niet alleen goedkoop is, het is ook supergezond en je kunt er zonder schuldgevoel van genieten. Bananenijs is ook veganistisch en lactosevrij, waardoor het geschikt is voor mensen met een allergie. Hier zijn een paar goede redenen om je melkconsumptie te heroverwegen.

Om twee porties bananenijs te maken, heb je 5 bevroren bananen nodig (gepeld – ideeën om de schillen te hergebruiken vind je hier) en een blender of staafmixer

Dit is hoe het werkt:

– Bevries de gepelde bananen in de vriezer.

– Doe de bevroren bananen in een blender. Als je geen krachtig model hebt, kan het helpen om wat water of plantaardige melk toe te voegen of om de bananen eerst te laten ontdooien zodat de blender ze soepel kan mixen.

– Je kunt wat laten rusten in het midden en de klontjes naar beneden duwen met een lepel zodat de blender alles kan opvangen. Het helpt ook om al gesneden bananen in te vriezen om ruimte te maken in de blender. 3 Mix het mengsel tot het romig is.

– Er zijn heerlijke, zuivelvrije alternatieven voor conventioneel ijs verkrijgbaar, bijvoorbeeld in zelfgemaakte ijshoorntjes!

Het meest ingenieuze ijs gemaakt van slechts één ingrediënt: snel en goedkoop!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.