Hoofdgerechten

Ik denk graag dat iedereen wortelen eet, dus ik weet dat als ik ze op deze manier kook, ik bingo heb: ze verdwijnen in een oogwenk.

422views

Er zijn maar een paar ingrepen nodig om van een wortelrecept een smakelijk gerecht te maken: het geheim zit hem in de accessoires

Goed, gezond, niet duur: weinig groenten hebben dezelfde voedings- en gezondheidsbevorderende kracht als wortelen, en er zijn maar een paar ingrepen nodig om er een interessant gerecht van te maken.

Als je ze op deze manier bereidt, ben je er zeker van dat ze snel op zijn.

Lekkere wortelen, het verschil wordt gemaakt met kruiden: laten we leren hoe ze te gebruiken

De rol van kruiden in de keuken wordt steeds belangrijker, en dat zal ook zo zijn voor deze hartige wortelen. Rozemarijn en salie, of marjolein, tijm (ook limonade), bieslook, lempitella: het zit vol met middelen die we niet optimaal benutten, laten we leren hoe.

Ingrediënten:
6 middelgrote wortelen
2 teentjes knoflook
1 takje rozemarijn
4 blaadjes salie
1 theelepel zoete paprika
3 eetlepels extra vierge olijfolie
400 ml groentebouillon
zout naar smaak.
peper naar smaak

Stap-voor-stap bereiding perfect wortel bijgerecht

Koken hartige wortelen is nog nooit zo makkelijk geweest. We nemen ze, knippen ze bij en wassen ze onder stromend water. Dan schillen we ze met een mes of een dunschiller.
We drogen de wortelen En snijd ze dan in rondjes. De sleutel is om ze gelijkmatig te maken, zodat ze gelijkmatig koken. Dus we gebruiken het mes of de mandoline – hoe dunner ze zijn, hoe minder tijd ze nodig hebben om klaar te zijn, maar het is een kwestie van smaak. Maar als we ze te dun maken, kunnen ze tijdens het koken verbrijzeld worden.

Laten we de wortels even apart houden en beginnen met de basis: in een lage, wijde pan gieten we de extra vierge olie. Dit doen we als volgt goed verhitten en op middelhoog vuur samen met de twee gepelde teentjes knoflook en breng op smaak met het takje rozemarijn.
Zodra de knoflook goudbruin is, is het tijd voor de wortelen. Zonder het vuur te verlagen, roosteren we ze een paar minuten en brengen ze op smaak met zout en paprikapoeder. Dan zetten we het vuur iets lager en voegen ook de salie toe.

Nog eens 5 minuten koken en we beginnen te verdunnen met de groentebouillon die we eerder hebben bereid en warm hebben gehouden. We doen het deksel erop en laten ze ongeveer 20 minuten koken, controleren of ze niet plakken en voegen bouillon toe als dat nodig is.
In de laatste 2-3 minuten halen we het deksel eraf om de hartige worteltjes goed te laten drogen en het vocht in de pan te laten inkoken. Ze zijn klaar, goed om warm te serveren, maar kunnen ook lauwwarm worden gegeten, naast een stuk gebraden vlees, een in de oven bereide vis of zelfs gewoon als tweede gang na een belangrijk hoofdgerecht.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.