Snacks

Krop sla, iedereen gooit het weg maar dat is een grote fout: hoe je het kunt hergebruiken

408views

Heb je je ooit afgevraagd wat je met de krop van je sla zou kunnen doen? In plaats van het weg te gooien, kun je het hergebruiken om iets te maken waarvan we zeker weten dat je het niet zou verwachten.

In een tijd als deze, waarin onze impact op de planeet van het grootste belang is, bieden we je een oplossing waarvan we zeker weten dat je die zult herhalen.

Lees ons artikel om erachter te komen waarom mensen de neiging hebben om een onderdeel dat altijd hergebruikt zou moeten worden, weg te gooien.

Waarom mensen de krop sla weggooien

Je hebt ongetwijfeld een hele krop sla klaargemaakt. Het eerste wat je hebt gedaan is de goede bladeren eraf snijden en ze in een vergiet doen.

Daarna heb je het vergiet en misschien een beetje zuiveringszout gebruikt om vuil en grondresten te verwijderen.

We zijn er zeker van dat je een deel van je sla hebt achtergelaten, degene met het kleine stammetje met de donkere onderkant, die het snijpunt markeert.

Je hebt het waarschijnlijk altijd weggegooid, zoals de meeste mensen doen. Vandaag onthullen we echter een ongelofelijk exemplaar waarmee je er iets heel bijzonders van kunt maken.

Het is echt een betaalbare methode. Je kunt het zelfs leuk recyclen samen met je kind en hem zo de strijd tegen afval bijbrengen.

Lees ons artikel verder om deze ongelooflijke oplossing te ontdekken, waarvan we zeker weten dat je hem meteen zult reproduceren.

Dit is wat je ermee moet doen

Niet iedereen verwacht het, maar het is een onderdeel en een innovatief onderdeel, waarmee je iets buitengewoons kunt maken.

Elke keer als je bij een krop sla staat, snij je het kropgedeelte eraf, was je het goed en doe je het in een lang, smal glas zodat het niet helemaal onder water staat.

Laat het daar dan voor minstens , ververs het water regelmatig voor het geval het absorbeert. Zet hem op een plek in huis die verlicht is, maar waar er geen direct zonlicht op valt, waardoor hij zou kunnen verwelken.

Na 15 dagen is de eerste . Je kunt hem dan in een pot zetten of in de tuin planten.

Bedek het met aarde zodat de bovenkant . Na verloop van tijd, als je hem goed blijft verzorgen, komt er een nieuwe .

Herhaal het proces zodat je altijd sla in je tuin of op je balkon hebt. Kende je deze methode om je sla te hergebruiken? Laat het ons weten als je van plan bent om het in de praktijk te brengen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.