Snacks

Met 2 aardappelen en 2 eieren maak je deze heerlijke taart, serveer je hem als aperitief en laat je iedereen sprakeloos achter

492views

Zaterdagavondtijden voor intieme aperitieven thuis of met vrienden… de lekkerste met de hapjes van jouw keuze, delicatessen zoals deze aardappeltaart die je in plakjes serveert en die in een mum van tijd verdwijnt.

Sinds enige tijd hebben mijn vrienden en ik de prachtige gewoonte aangenomen om thuis af te spreken en onszelf te trakteren op heerlijke aperitieven, door ons gemaakt, die ons gezelschap houden tijdens de koude winteravonden.

Als ik aan de beurt ben, vragen ze allemaal of ik deze taart altijd wil maken, want hij is echt heerlijk en kan vergezeld worden met bier, wijn of een andere cocktail… en dan ben je hem echt in een paar minuten klaar.

Laten we deze ei- en aardappeltaart maken

Een goede rustieke taart om te serveren tijdens het aperitief, maar die ook als hoofdgerecht voor het diner kan dienen, aangezien we hem samen met een goede salade of ander plantaardig bijgerecht naar keuze kunnen serveren. Om dit recept te maken hebben we alleen de volgende ingrediënten nodig:

2 aardappelen (maar als ze te klein zijn, zijn 3 of 4 ook prima, uiteraard afhankelijk van de grootte),

twee eieren,

kruimel,

geraspte kaas,

een snufje zout.

Ik zal de geheimen van mijn recept voor deze cake onthullen: procedure

Laten we beginnen met de bereiding van onze cake met de aardappelen, ze moeten worden geschild en in plakjes worden gesneden die niet breder zijn dan vijf millimeter en laten ze een paar minuten blancheren in gezouten water, net lang genoeg om zacht te worden, want ze moeten nog knapperig en knapperig zijn. niet gekookt.

Vervolgens nemen we de aardappelen, laten ze iets afkoelen en maken ondertussen de eieren schoon met geraspte kaas, een snufje zout en het paneermeel, zodat het heel romig is en niet kleiachtig.

Op dit punt voegen we de aardappelen toe aan het mengsel en doen we alles in een pan naar keuze, maar die de kenmerken heeft van een ronde pan met een diameter van 24 cm. Door dit te doen, zijn we klaar om verder te gaan met koken, aangezien dit de oven in gaat op ongeveer 180 graden en dat is alles.

Neem de ei-aardappeltaart en serveer hem terwijl hij nog warm is, samen met andere hapjes… Ik weet zeker dat iedereen hem erg lekker zal vinden en dat hij het perfecte gerecht is voor een aperitief!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.