Snacks

Mozzarella in carrozza: een echte delicatesse, klaar in slechts 15 minuten

397views

Napolitaans straatvoedsel is rijk en gevarieerd en is te vinden in de straten van Napels en omgeving.

De typische gerechten van Napels zijn zo lekker dat het niet ongewoon is dat mensen een treinreis van twee uur maken alleen maar om ze te proeven en naar huis te gaan! Dit type keuken wordt gekenmerkt door het feit dat het vaak wordt bereid met lokale en traditionele ingrediënten, die snel worden geserveerd voor de

Mozzarella in carrozza

Mozzarella in carrozza is een typisch gerecht van de , en bestaat uit een snee beboterd wit brood gevuld met verse mozzarella kaas, vervolgens gepureerd in . Dit gerecht wordt nog warm geserveerd en de mozzarella binnenin moet

Er zijn verschillende varianten van mozzarella in carrozza, sommige bevatten tomaat of andere ingrediënten.

Het gerecht kan worden geserveerd met salade en wat verse tomaten.

Mozzarella in carrozza is bij velen geliefd vanwege de combinatie van contrasterende smaken en texturen en vanwege de eenvoud. Het is daarom een erg populair gerecht en wordt vaak thuis bereid.

Napolitaanse versie van mozzarella in carrozza

De variant vereist dat brood netjes wordt gesneden, met de optie om het met of zonder korst te nemen, gedrenkt in een saus en vervolgens gebakken.

Met het verstrijken van de tijd is het echter steeds gebruikelijker om de voor het gemak te gebruiken, omdat de sneetjes even groot zijn. Juist daarom worden sneetjes brood en mozzarella eerst in bloem gedoopt, dan in paneermeel en dan gebakken in een koekenpan.

Voor een , doop het brood twee keer in de jus en paneermeel en zorg ervoor dat je de randen van de vulling goed afsluit. De gebruikte olie moet zeer

Frittatelle onbetwiste koninginnen van het Napolitaanse straateten

Frittatelle worden bereid met restjes pasta. Het is een soort omelet, maar in plaats van bereid met eieren en verschillende ingrediënten, is de belangrijkste basis overgebleven pasta.

Ze worden bereid met elke soort restpasta, hoewel de meest voorkomende variaties spaghetti of vermicelli zijn. Ze zijn heerlijk en smakelijk en toch worden ze gemaakt met eenvoudige ingrediënten!

De overgebleven pasta wordt in stukjes gesneden en dan gemengd met en andere ingrediënten naar smaak.

Het wordt dan gebakken tot het goudkleurig en knapperig is, en net zo snel als het gemaakt is, wordt het opgegeten!

Geboren als een creatieve manier om restjes pasta te recyclen en ingrediënten die anders verspild zouden worden een nieuw leven te geven, worden ze nu vaak verkocht in de straten van Napels, waar ze warm en knapperig worden geserveerd.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.