Snacks

Oud brood, gooi het niet weg: giet er melk op en wacht op het resultaat

429views

Voedselverspilling heeft een , omdat er hulpbronnen zoals water, energie en land nodig zijn om het voedsel te produceren. Bovendien belandt voedselverspilling vaak op stortplaatsen of in verbrandingsovens, wat bijdraagt aan de productie van broeikasgassen en het verlies van natuurlijke hulpbronnen. De impact van voedselverspilling is ook economisch, aangezien het een last is voor producenten, distributeurs en consumenten.

Voedselverspilling bestrijden

Momenteel wordt wereldwijd naar schatting ongeveer een kwart van alle voedselproducten verspild, waaronder fruit, groenten, vlees, zuivelproducten, zeevruchten en granen.

Deze verspilling kan optreden tijdens de productie, distributie en verkoop, met negatieve gevolgen voor het milieu en de voedselveiligheid. Bovendien is het belangrijk om op te merken dat deze hoeveelheid verspild voedsel genoeg zou zijn om meerdere keren te voeden

Er zijn echter verschillende acties die consumenten kunnen ondernemen om dit doel te helpen bereiken. Zo zijn bijvoorbeeld het bewaren van voedsel door het in te vriezen, het verstandig plannen van onze boodschappen en het maken van compost om te voorkomen dat eetbaar voedsel op stortplaatsen terechtkomt, eenvoudige handelingen die ieder van ons kan verrichten om de milieu-impact van onze activiteiten te verminderen.

– Niet meer weggooien

We gooien veel voedingsmiddelen weg die we in plaats daarvan zouden kunnen hergebruiken, een daarvan is het Eenmaal uitgehard, kan oud brood in feite worden gebruikt om veel andere recepten te bereiden, zoals . Het kan ook worden gebruikt om een heerlijk, laten we samen het recept ontdekken.

Cake met oud brood

Een smakelijke manier om afval te verminderen!

Trefwoord Oudbakken broodkoek

Ingrediënten

 • 200 gr oudbakken brood
 • 500 ml volle melk
 • 4 eieren
 • 130 gr suiker
 • 300 gr roomkaas

Voor de karamel

 • 7 gr suiker
 • 6 lepels water
 • sommige druppel citroensap

Instructies

 • We beginnen met het voorbereiden van de broodtaart door het gebroken brood en de

 • in een steelpan en bereiden we de karamel door de suiker, het water en de citroen samen te voegen en te roeren tot de consistentie dik en de kleur bruin is.

 • zodra de juiste consistentie is bereikt, doen we het in een taartvorm en laten we het afkoelen

 • verwijder nu de overtollige melk, voeg de kaas, eieren en suiker toe en mix met een mixer

 • als de consistentie glad is, doen we het in de vorm over de koude karamel en plaatsen het op een bakplaat met een liter water (het zal moeten koken in een bain-marie) en bakken in de oven op 180 graden gedurende 1 uur en 20 minuten.

 • na het verstrijken van de tijd zetten we het af te koelen en eenmaal koud 1 uur in de koelkast

 • Die van ons is klaar om geserveerd te worden!

Hoe voedselverspilling verminderen

Er zijn veel dingen die je met broodkruimels kunt doen in plaats van ze weg te gooien, naast . Een daarvan is de , maal het brood gewoon fijn om zelfgemaakte broodkruimels te krijgen die je kunt gebruiken voor paneer- of kruidenbereidingen. We kunnen wat , maken door oud brood te verkruimelen en te mengen met melk, eieren, suiker en kruiden naar smaak.

We kunnen het ook maken door oud brood in blokjes te snijden en te mengen met tomaten, komkommer, ui, basilicum en olijfolie. Laat het een paar uur rusten in de koelkast en serveer het als een koud gerecht.

Probeer dus in plaats van weggooien voedselverspilling tegen te gaan en heerlijke recepten te bereiden.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.