Snacks

Per ongeluk geboren Sherryazijn is goud: laten we het samen ontdekken

412views

Sherryazijn wordt gemaakt van Sherrywijn en wordt geproduceerd in Zuid-Spanje, meer bepaald tussen Sevilla en Cadiz. Geboren uit de nobele wijnen van Jerez en de invloed van de kalksteen in het gebied op de wijnbouw, . Laten we de geschiedenis ontdekken van deze speciale specerij die de smaak van gerechten verbetert!

De kalksteen kenmerkend voor het gebied waar Sherry azijn is geboren

Kalksteen is een bepalende factor bij de productie van dit type azijn. Kalksteenbodems hebben namelijk de eigenschap om water op te vangen en een natuurlijk reservoir te creëren waaruit de wortels van de wijnstokken putten om te overleven.

En het is wat het doet dat zeer vasthoudend en . Voor het maken van sherryazijn wordt de meest gebruikte druivensoort gebruikt, niet omdat deze van betere kwaliteit is, maar omdat deze zorgt voor overvloedige oogsten en al meer dan tweeduizend jaar wordt verbouwd in deze heuvels.

Van een gebrekkige wijn komt sherryazijn

Wat we vandaag de dag kennen als Sherry-azijn, is zo ontstaan doordat bacteriën tijdens het wijnmaakproces alcohol omzetten in azijnzuur.

Het was daarom bedorven en zuur geworden, met een zeer sterke en onaangename zuurgraad. Er was echter enige tijd verstreken en er ontstond een product met zo’n bedwelmende geur dat het meteen in vervoering bracht.

Tot op de dag van vandaag wordt sherryazijn beschouwd als een waardevolle smaakmaker en wordt het gebruikt in hun bereidingen om zelfs de meest veeleisende fijnproevers te overtuigen.

Hoe deze azijn wordt gerijpt

Na de productie wordt de azijn gerijpt in hout, volgens de criaderas y soleras methode, gebaseerd op het gebruik van Amerikaanse eiken vaten. en die ‘, de bovenste rijen.

Naarmate de tijd verstrijkt, wordt de azijn ouder en verplaatst hij zich geleidelijk naar beneden in de piramide. De verplaatsing gebeurt door de azijn in kleine batches over te hevelen en in de vaten van de rijen eronder te doen, waar de oudere azijn wordt opgeslagen. Dit komt overeen met de laatste rij vaten en wordt in flessen gedaan.

Classificatie van azijn

De classificatie van azijnen op basis van ouderdom. De categorieën zijn:

  • – azijnen van 6 maanden tot 2 jaar oud behoren tot deze categorie;
  • – azijnsoorten die 2 tot 10 jaar oud zijn behoren tot deze categorie;
  • – azijnsoorten die meer dan 10 jaar oud zijn behoren tot deze categorie.

Sherryazijn is een essentieel ingrediënt in zowel de thuiskeuken als de haute cuisine. Het versterkt de smaak van voedsel en leent zich voor een veelheid aan combinaties. Probeer het gewoon om te bevestigen hoe uniek het is!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.