Snacks

Reis om mosterdsaus te ontdekken

386views

Een van de meest karakteristieke specerijen qua geur en smaak is mosterd, die de beroemde saus maakt en ook het onmisbare ingrediënt is voor het bereiden van mayonaise en mosterd. Maar waar komt mosterd vandaan? Laten we mosterd ontdekken!

Geschiedenis van mosterd

De vroegste . Het werd beschouwd als een waardevolle specerij en werd geëxporteerd naar het Westen. De Grieken en Romeinen gebruikten het al om druivenmost en vruchtensappen te conserveren.

In de tijd i en . Het was tijdens de Romeinse periode, nadat de specerij werd geëxporteerd naar Frankrijk, dat het begon te . Na het pletten van de zaden,

Gezien het succes van deze specerij in Frankrijk, liet Karel de Grote het cultiveren in de botanische tuinen van de kloosters rond de Franse hoofdstad. Ben bereikte ook

De mosterdplant

De mosterdplant is een specerij die wordt geproduceerd door mosterdplanten die behoren tot de familie van de Brassicaceae. Hij heeft kleine, langwerpige bladeren, kan tot 2 meter hoog worden en produceert . Hij ontwikkelt de vrucht waaruit een groot aantal kleine, ronde, kruidig smakende zaadjes worden verkregen. Er zijn verschillende mosterdsoorten, hier zijn de bekendste:

  • – ook bekend als witte mosterd, wordt 60 centimeter hoog en komt oorspronkelijk uit het Middellandse Zeegebied.
  • – ook bekend als zwarte mosterd, is de eerste soort die werd gekweekt om de specerij te verkrijgen.
  • – wordt verkregen uit een kruising tussen Brassica nigra en raap.

De verschillende soorten mosterdsaus

Mosterd is inmiddels over de hele wereld verspreid en is verkrijgbaar in verschillende soorten, waaruit verschillende sauzen en specerijen zijn ontstaan. Hier zijn enkele van de populairste:

Duitse mosterd

Deze mosterd, die voornamelijk in Düsseldorf wordt gemaakt, heeft een donkere kleur en een zoetzure smaak door azijn en suiker. Op smaak gebracht, is het perfect voor het kruiden van worst en frankfurters.

Franse mosterd

Als we het hebben over Bordeaux mosterd en Dijon mosterd. Die uit Bordeaux is donker, heeft een zoetzure smaak en past goed bij koud vlees en worst. Dijonmosterd daarentegen is het meest verspreid en geconsumeerd in het land, is lichter en heeft een sterke, kruidige smaak.

Italiaanse mosterd

Als je het over mosterd in Italië hebt, gaat het vooral over mosterd. Italië kan bogen op mosterd zoals die uit Vicenza, Mantova en Cremona. Mosterd is een kruidige conserve gemaakt van fruit zoals citrusvruchten, kweepeer, suiker en mosterd, toegevoegd juist om het een kruidige smaak te geven.

Engelse mosterd

Het is uitgevonden door Jeremiah Colman, een molenaar die deze saus heeft bedacht die zo populair is in het land. Het recept bestond uit het verpulveren van zwarte mosterdzaadjes en het toevoegen van een beetje witte mosterd. Door de toevoeging van witte mosterd werd de naam van de saus Double Superfine. De molenaar voegde ook tarwebloem aan het mengsel toe om het minder vet te maken. In Engeland wordt mosterd veel gebruikt om groenten, visgerechten, maar vooral !

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.