Hoofdgerechten

Rode bietenpannetje met eieren en dille: een andere kijk op wortelgroenten

430views

Ik ben een grote fan van de , want die is alleen maar lekker in , of . Nee, deze prachtige wortelgroente is ook een ongelooflijk goede basis voor een roerbakgerecht. Met deze bieten roerbak krijg je veel waardevolle voedingsstoffen in één roerbakgerecht en natuurlijk wordt ook de smaak niet verwaarloosd.

Rode biet is erg gezond. Het is rijk aan vitamine B, kalium, foliumzuur en ijzer. Maar dat is nog niet alles! Ze bevatten ook secundaire plantaardige stoffen die ontstekingsremmend werken en een positieve invloed kunnen hebben op het immuunsysteem. Met andere woorden, de perfecte groente om een gerecht mee samen te stellen. Maar er zit nog meer goeds in de bietenpan. De eieren zijn als een multivitamine in voedselvorm. Het spant de kroon en geeft het gerecht een frisse smaak. En natuurlijk zit het boordevol voedingsstoffen die je lichaam ondersteunen.

Je hoeft ook niet veel tijd te investeren in deze bietenpan. Je kunt voorgekookte bieten in de supermarkt kopen en jezelf kostbare minuten besparen. Je kunt de rest van de groenten en kruiden snel fijnhakken wanneer je het pangebakken gerecht klaarmaakt. Dan gewoon alles bakken en afwerken met de eieren. Klinkt makkelijk, toch?

Ben je ook een grote fan van rode bieten en op zoek naar meer receptideeën met deze wortelgroente? Neem dan een kijkje bij onze hoogtepunten. Je vindt hier zeker wat je zoekt:


Een pangebakken gerecht met een verschil: bietenpannetje met ei en dille

Beschrijving

Deze bietenpan is het best te omschrijven als voedingsrijk.

Ingrediënten
Bereiding

  1. Snijd voor de bietenpan de uien en knoflook in blokjes en fruit deze in een pan met olijfolie. Snijd ondertussen de rode biet in dunne reepjes en sauteer. Breng alles op smaak met zout en peper.

  2. Zodra de bieten zacht zijn, voeg je de eieren toe. Dek de pan af en wacht tot de eieren de gewenste consistentie hebben. Pluk ondertussen de dille van de steeltjes en hak fijn. Zodra de bieten gaar zijn, verdeel je de dille er gelijkmatig over en geniet!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.