Snacks

Siciliaanse sinaasappelsalade

350views

Een ongewoon recept uit Sicilië, het thuis bij uitstek van de beste sinaasappels om deze zoete en sappige citrusvrucht te gebruiken, een heel eenvoudig recept dat alle veganisten, vegetariërs, crudisten en zelfs omnivoren samenbrengt, ideaal om een tweede gang van gegrilde tarwespier, seitan of tofu te begeleiden.
[adrotate banner=”18″]

Ingrediënten

4-5 Tarocco sinaasappels of

1 kleine witte ui of 1 prei

1 klein bosje peterselie

extra vierge olijfolie

zout en peper

Schil de sinaasappels en klokhuizen; snijd ze in vrij dikke schijven die je in een grote slakom giet

Hak de peterselie fijn en snijd de witte ui of prei in dunne plakjes. Voeg ze toe aan de slakom, besprenkel met een beetje olie, breng op smaak met zout en peper en meng voorzichtig.

minstens 10 minuten laten staan voor het serveren

Spinazie en sinaasappel variant

Voeg gewoon 1 bos verse spinaziebladeren en 100 g gehakte olijven toe aan de vorige ingrediënten.

Er zijn verschillende varianten waarin ze sinaasappelschijfjes mengen met andere ingrediënten, bijvoorbeeld venkel of rode uien typisch van of dun gesneden en zwarte olijven. In deze gevallen wordt ook azijn toegevoegd en, indien gewenst, verschillende kruiden zoals rozemarijn, munt of waterkers.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.