Hoofdgerechten

Szeged goulash: avondvullend programma uit Hongarije

420views

Ik ben dol op stoofschotels. Vooral nu: Het is koud en nat, winderig en donker buiten. Dan zit ik liever binnen en staat er een stoofpotje op me te wachten. Bijvoorbeeld een goulash uit Szeged! Maar dan wel het originele recept. Dat hebben we te danken aan een Hongaars ruitervolk – de Magyaren. Vandaag de dag is deze traditionele stoofpot vooral populair in Hongarije, Oostenrijk en Duitsland. Naast Szeged goulash maak ik deze gerechten ook graag klaar tijdens het koude seizoen:

Je kunt het aan mijn selectie zien: Ik ben een fan van thuis koken, zoals mijn heerlijke Szeged goulash. Maar, we hebben wat onderzoek gedaan!

Stoofpotten zijn niet alleen makkelijk te bereiden, maar hebben nog een voordeel: ze warmen je zo lekker op van binnenuit en smaken de tweede dag nog steeds fantastisch. Ik maak meestal het dubbele van de hoeveelheid Szeged goulash en vries het in porties in. We hebben ook gekeken hoe je dit kunt doen. En met deze trucjes kun je besparen. Heb je nog meer vragen? We laten je kennismaken met andere voedingsmiddelen en hun bereiding in onze .

Szeged goulash: origineel recept

Beschrijving

Een verwarmende goulash uit Szeged is de perfecte maaltijd als het buiten koud en stormachtig is. Wat fijn dat we het originele recept hebben.

IngrediëntenBereiding

  1. Dep het varkensvlees droog en snijd het in blokjes van ongeveer 2 cm. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in blokjes.

  2. Bak het vlees en de uien in een grote pan met reuzel. Strooi het paprikapoeder erover en laat 1 minuut sudderen. Giet dan de helft van de bouillon erbij. Doe het deksel op de pan, dek af en laat 30 minuten op laag vuur sudderen.

  3. Voeg de zuurkool en karwijzaadjes toe aan het vlees en laat nog eens 10 minuten koken.

  4. Voeg dan de resterende 150 ml bouillon toe aan de pan, roer de tomatenpuree erdoor en laat nog 20 minuten sudderen. Laat het deksel er de laatste 15 minuten af.

  5. Verfijn tot slot met de zure room en breng op smaak met zout en peper. Serveer in een diepe schaal. Past goed bij een koud biertje.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.