Snacks

Veganistisch korstdeeg in minder dan 5 minuten

423views

(voor het bereiden van een taart voor 6-8 personen)

[adrotate banner=”18″]

  • 150 g halfvolkorenmeel
  • 150 g aardappelzetmeel
  • 150 g volkoren rietsuiker
  • 2 eetlepels rijstmout
  • 150 g sojaboter of ongeharde plantaardige margarine
  • 4 eetlepels extra olijfolie van de eerste persing

In principe gebruikt deze variant zonder eieren plantaardige boter en wat zetmeel om het deeg en dus het korstdeeg een kruimelige textuur te geven.

  1. Reduceer de suiker tot een poeder voor een .
  2. Doe de bloem, zetmeel en suiker op een hoop op een werkvlak en giet de boter, mout, olie en een beetje water in het midden. Begin te kneden en voeg af en toe een beetje water toe om het deeg soepel te maken.
  3. vorm het tot een bal en rol het met een deegroller op een bebloemd oppervlak uit tot een ronde vorm van ongeveer 1/2 cm.
  4. Op dit punt is het deeg klaar om gekneed te worden.

[adrotate banner=”17″]

Zodra de benodigde tijd is verstreken en het korstdeeg hard is geworden, kun je het net als normaal korstdeeg gebruiken om taarten, koekjes en wat al niet meer te maken.

Verdeel het brood in twee delen en rol het uit op een met bloem bestoven oppervlak, waarbij je zowel de bovenkant als de onderkant van het brood met bloem bestrooit. Ik raad aan om een siliconen matje te gebruiken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.