Hoofdgerechten

Verslavingsfactor 100, appelpuddingplakjes waar iedereen gewoon dol op is

443views

Verslavingsfactor 100, appelpudding die iedereen lekker vindt

Ingrediënten

3/4 liter melk
kaneel, suiker
5 appels
2 zakjes vanille custardpoeder
2 pakje. Bladerdeeg
2 ei

Zo werkt het:

1. schil eerst de appels en rasp ze in kleine reepjes. In principe kun je de appels echter naar eigen smaak en voorkeur snijden.
2. gebruik 2 zakjes vanille custardpoeder om een vla te maken.

Giet ongeveer 600 ml melk in een steelpan en roer het poeder in de resterende 150 ml tot een gladde massa. 3 eetlepels poedersuiker worden aan de melk toegevoegd. Haal de pan van het vuur als de melk kookt en roer er met een garde het gladde poeder door.

3. Rol bladerdeeg uit en leg het in een geschikt bakblik. Breng vervolgens de appels op smaak met kaneel en suiker en verdeel gelijkmatig over de bladerdeegbodem. Verdeel vervolgens de vla erover.
4 Leg tot slot het tweede vel bladerdeeg erop. Druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes op een paar centimeter van elkaar. Klop tot slot de eieren los en verdeel ze met een kwastje goed over het “deksel”.

5. Bak de plakjes nu op O/U op 190° gedurende ongeveer 30 minuten tot ze goudbruin zijn. En klaar is kees.
Ze smaken uitstekend!

Eet smakelijk

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.