Hoofdgerechten

Verslavingsfactor 1000, heerlijk “modder” dessert met vanillepudding

420views

Verslavingsfactor 1000, heerlijk “modder” dessert met vanillepudding

Ingrediënten

350 g kwark
1 glas kersen
1 zak vanillepuddingpoeder
200 ml zure room
200 ml zoete room
2 zakjes vanillesuiker
suiker
½ liter eierlikeur
Chocolade hagelslag

Bereiding

1. Breng eerst de kersen en het sap aan de kook en verdik het met het vanille custardpoeder. Giet in een decoratieve glazen kom en laat afkoelen.

2. Klop vervolgens de zoete room op, meng de kwark met de zure room en de vanillesuiker. Zoet indien nodig met extra suiker. Spatel de slagroom erdoor en giet op het kersenmengsel.

4 Voeg nu de eierlikeur toe. Niet te zuinig. De laag moet ongeveer 1 cm dik zijn. Zet in de koelkast tot je klaar bent om te eten. De kroon op het werk zijn de hagelslagjes, die je er vlak van tevoren overheen strooit.

Onze tip: Als er kinderen met je mee-eten, zet dan van tevoren een kommetje zonder advocaat opzij zodat de kleintjes er ook van kunnen genieten.

Ik heb het recept berekend voor 6 personen omdat het een dessert is en, zoals je weet, eet je geen bergen dessert (althans normaal gesproken niet).

Smakelijk

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.