Hoofdgerechten

Voor Pasen dacht ik eraan om artisjokken als deze te maken, ik maakte ze met Kerstmis en ze vielen in de smaak, vanavond maak ik ze voor het avondeten 10 minuten en ze zijn klaar

444views

De paaslunch komt steeds dichterbij en ik heb het eerste gerecht al gevonden om op tafel te zetten, namelijk mijn in de snelkookpan gekookte artisjokken die mijn gezin een paar avonden geleden heeft gegeten.

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar de Paasmenu het is altijd een jackpot voor mij, na de kerst is het de proefbank die me het meest bezighoudt, maar elk jaar slaag ik er altijd in om mijn verwachtingen te overtreffen … en ik zal je nog meer vertellen, want dit jaar heb ik besloten om mijn eigen hoogtepunt te serveren.

Dat wil zeggen, mijn zeer goede artisjokken, gemaakt met een recept dat doet denken aan artisjokken in Romeinse stijl, en waar iedereen in de familie gek op is, zozeer zelfs dat ze me hebben overtuigd om ze op het menu te zetten voor de grote maaltijd.

Artisjokken om te serveren met Pasen, met dit recept zijn ze in 10 minuten klaar

Met het oog op de paaslunch besloot ik het recept voor deze artisjokken in mijn menu op te nemen, zo’n eenvoudig en snel recept om te bereiden, daarom dacht ik dat ze perfect zouden zijn voor zo’n gelegenheid. Bovendien bereid ik ze in een snelkookpan, waardoor ze na de voorgeschreven kooktijd heel zacht worden. Het recept voor artisjokken gaat dus als volgt:

7 artisjokken,

7 teentjes knoflook,

1 plukje munt,

2 fijne plukjes peterselie,

5 eetlepels olie,

100 ml water.

Timing en bereiding van artisjokken gekookt in de snelkookpan.

We beginnen met het schoonmaken van onze artisjokken, die we 20 minuten in water met citroen laten weken, verwijderen indien nodig een deel van de buitenste bladeren en houden minstens 7 cm steel over. Daarna, nemen we onze artisjokken die we op smaak moeten brengen met een beetje olie, peterselie en muntmaar in het midden van elke artisjok doen we een teentje knoflook dat we na het koken moeten verwijderen. Nu gaan we naar de snelkookpan waar we de vijf eetlepels olie in doen en dan het water toevoegen.

Neem dan de eigen artisjokken en leg ze in de pan met de steel naar boven en sluit de snelkookpan, laat het nu 12 minuten koken en voeg nog wat munt en rozemarijn toe..

Nadat de nodige tijd is verstreken, open je voorzichtig het water dat je in de snelkookpan hebt gedaan en dat diende om de artisjokken zacht te maken, en laat je het verdampen. Serveer ze vervolgens met wat extra munt, een drupje olie en wat balsamicoazijn… ze zullen ze meteen verorberen en zelfs om een tweede keer vragen!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.