Hoofdgerechten

Waanzinnige, bestrooide mug cake met appels in 10 minuten

420views

Krankzinnige, bestrooide mug cake met appels in 10 minuten

Ingrediënten

2 ½ kg appels (bijv. Boskop)
350 g suiker
3 el suiker
2 theelepels kaneel
1 citroen
400 g griesmeel van zachte tarwe
400 g tarwebloem
3 theelepels bakpoeder
220 g koude boter
Poedersuiker om te bestrooien

Bereiding
1 Was eerst de appels, snijd ze in vieren, verwijder het klokhuis en rasp ze grof met een keukenrasp. Pers vervolgens de citroen uit. Voeg 3 eetlepels suiker, kaneel en citroensap toe aan de appels en meng. Meng het griesmeel, de bloem, het bakpoeder en de suiker.

2 Vet vervolgens een diepe bakplaat (35 x 24 cm) in en bestuif met bloem. Bestrooi met een derde van het griesmeel- en bloemmengsel zodat de bodem van de bakplaat helemaal bedekt is.

Verdeel de helft van de geraspte appels er gelijkmatig overheen, strooi er dan de tweede laag griesmeel/meelmengsel overheen, dan de rest van de appels en eindig met een laatste laag griesmeel/meelmengsel.

Verdeel nu de boter in vlokken gelijkmatig over de taart. Bak ongeveer 60 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C (boven- en onderwarmte) tot de cake goudbruin is. Laat dan iets afkoelen en bestrooi met poedersuiker naar smaak.

Waanzinnige, bestrooide mug cake met appels in 10 minuten

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.