Hoofdgerechten

Woow Geen boter maar veel luchtiger en geuriger, recept voor heerlijke en snelle appeltaart

416views

Woow Geen boter maar veel luchtiger en geuriger, recept voor heerlijke en snelle appeltaart

Appeltaart is een klassieke fruittaart – en niet alleen omdat hij lekker is. Er zijn allerlei variaties en verschillende degen voor appeltaart, van spons- tot bladerdeeg en gistdeeg. De meeste recepten zijn snel en makkelijk te bakken. Op deze pagina vind je een overzicht van de beste appeltaartrecepten en tips en informatie.

Ingrediënten

200 g bloem
200 g suiker
180 g boter
3 eieren van een meter groot
1 theelepel bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
1 grote appel
wat kaneel en suiker, gemengd

Voorbereiding

Meng eerst de boter met de suiker en vanillesuiker, roer geleidelijk de eieren erdoor, niet te snel, anders gaat de boter stremmen. Zeef vervolgens de bloem en het bakpoeder en meng dit erdoor.

Wrijf een broodvorm in met boter en bestrooi met griesmeel of paneermeel, giet dan de helft van het beslag in de vorm. Schil en klokhuis de appel, snijd in kleine stukjes en verdeel de stukjes over het beslag in de broodvorm.

Strooi nu het suiker- en kaneelmengsel erover en giet het resterende beslag over de appelstukjes en strooi er nog wat van het suiker- en kaneelmengsel over.

Bak de cake ongeveer 1 uur in een voorverwarmde oven op 150° in de onderste helft.

Veel succes

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.