Nagerecht

15 minuten cheesecake die ik altijd moet bakken

418views

15 minuten cheesecake die ik altijd moet bakken

Ingrediënten

100 g poedersuiker
320 g bloem, 550
120 g maïsmeel
150 g boter
100 ml melk (volle melk)
6 eieren, maat M
½ theelepel bakpoeder
1 snufje(s) zout
850 g kwark, 40%
300 g room
½ vanillestokje(s), het vruchtvlees
180 g suiker
½ theelepel citroen(s), de schil

Voorbereiding

1. Kneed eerst met koele handen snel een deeg van zetmeel, boter, poedersuiker, 200 g bloem, zout, 1 ei en bakpoeder. Bekleed hiermee de bodem en 2/3 van de zijkanten van een ingevette springvorm van 28 cm.
2. Meng vervolgens voor het kwarkmengsel 150 g suiker met de melk en 100 g bloem tot een glad mengsel.

3. roer nu 5 eierdooiers, de kwark, vanillepulp en citroenrasp door het melk/meelmengsel, spatel er de stijfgeklopte slagroom en de met 50 g suiker geklopte eiwitten (5) door en giet het mengsel in de springvorm.
4 Bak op de 2e plank van de bodem gedurende ca. 70 min. op een ventilatoroven van 160°C.

Maak na 30 min. baktijd met een scherp mes een ca. 1 cm diepe insnijding tussen het kwarkmengsel en het korstdeeg. Bak vervolgens nog ca. 40 min.
Mijn tip: Als je wilt, kun je er 30 g rum sultana’s doorvouwen.

15 minuten cheesecake die ik altijd moet bakken

Smakelijk

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.