Nagerecht

Cake in een koekenpan met slechts twee bananen en een ei, resultaat om van te watertanden

321views

De banaan is een vrucht die uitermate geschikt is, omdat je er een breed scala aan heerlijke zoete recepten mee kunt maken. De eindeloze gebruiksmogelijkheden maken bananenbereidingen populair bij zowel volwassenen als kinderen. Laten we vandaag eens kijken hoe je een cake bereidt in een pan met slechts twee bananen en een ei.

De koekenpan gebruiken om cake te maken

Natuurlijk hangt de keuze tussen de twee af van het soort gerecht en persoonlijke voorkeur. Voor velen biedt koken in een koekenpan echter meer snelheid, controle en veelzijdigheid, waardoor het voor veel recepten en bereidingen de voorkeur geniet. Koken in een koekenpan biedt verschillende voordelen ten opzichte van koken in de oven en daarom geven velen de voorkeur aan deze bereidingswijze.

Koken in een koekenpan. De koekenpan warmt snel op, waardoor voedsel sneller gaar is dan wanneer het langzaam en gelijkmatig in de oven wordt bereid. Dit is vooral een voordeel als je haast hebt of een snelle maaltijd wilt bereiden.

In een koekenpan kunnen we de temperatuur nauwkeuriger instellen dan in een oven, waardoor we gerichter kunnen koken en meer controle hebben over de consistentie en de mate van . Je kunt de warmte naar wens verhogen of verlagen, waardoor je meer aangepaste resultaten krijgt.

Bovendien is koken in de pan beter dan bakken. Aangezien de pan snel opwarmt en de temperatuur nauwkeurig kan worden ingesteld, wordt de totale kooktijd verkort en wordt er minder energie verbruikt.

Hoe maak je een cake met slechts twee bananen en een ei?

De banaan leent zich perfect voor de bereiding van desserts zoals Wie heeft er nog nooit bananenbrood als ontbijt geproefd, bananenmuffins, of zelfs bananen gedoopt in chocolade of bananencheesecake!

Naast hun heerlijke smaak zijn bananendesserts ook erg gezond. De banaan is een vrucht die rijk is aan voedingsstoffen, waardoor deze desserts een gezonde en smakelijke keuze zijn. Bovendien is de bereiding van deze zoete bananenrecepten over het algemeen heel snel en gemakkelijk! Zo kunnen we zelfs een last-minute dessert bereiden. Laten we eens kijken hoe!

Cake in een pan met slechts twee bananen en een ei

Verrukkelijk resultaat

Trefwoord Cake in een pan met slechts twee bananen en een ei

Ingrediënten

 • 1 ei
 • 60 gr suiker
 • 130 ml melk
 • 1 theelepel zout
 • 1 zakje vanilline
 • 1 theelepel vanille-extract
 • 150 gr cakemeel
 • 1 zakje gist
 • 50 ml zaadolie
 • 1 walnoot van boter
 • 2 bananen

Instructies

 • Klop het ei met een garde in een glazen kom met de suiker romig. Voeg de melk, een halve theelepel zout, een zakje vanilline of een theelepel vanille-extract toe.

 • Voeg 150 g cakemeel of 00 bloem toe samen met het zakje bakpoeder (5 g), alles gezeefd door een zeef.

 • Meng alles goed door elkaar en zorg ervoor dat er geen klontjes ontstaan, voordat je als laatste 50 ml zaadolie toevoegt.

 • Blijf het mengsel met een houten lepel van beneden naar boven roeren om de lucht erin te verwerken. Dit proces zal onze cake zachter en luchtiger maken.

 • Zet nu een koekenpan met een diameter van maximaal 20 cm op het fornuis op een laag vuur en laat een klontje boter smelten.

 • Het is belangrijk om een kleine koekenpan te kiezen omdat onze cake dan kan rijzen en wat dikker wordt. Als je besluit een grotere pan te gebruiken, verhoog dan de doseringen en houd je altijd aan de aangegeven verhoudingen.

 • Zet het vuur uit zodra de boter gesmolten is en strooi grofkorrelige ongeraffineerde suiker over het hele oppervlak van de pan. Dit zal het oppervlak van je cake krokanter maken.

 • Terwijl we de suiker en boter laten afkoelen, neem je de bananen en snij je ze in de juiste grootte zodat ze het hele oppervlak van de pan bedekken.

 • Doe het mengsel in de pan en bedek de bananen volledig (als ze niet bedekt zijn, is de pan te groot of heb je je mengsel verkeerd berekend en moet je meer melk en bloem toevoegen).

 • Dek af met een deksel en laat 25 minuten koken op een heel laag vuur.

 • Aan het einde van de kooktijd moeten we het mengsel in onze pan draaien om het oppervlak tegenover het deksel ook gaar te maken.

 • Draai dan, met behulp van een plat deksel, de cake daar weer om en laat hem nog 5 minuten op een laag vuur garen.

 • Onze pannenkoek met slechts twee bananen en een ei is klaar om warm van te genieten, laat anders een half uur afkoelen en serveer.

Bananenbrood, voor een Engels ontbijt

Bananenbrood is al een tijdje een populair dessert in Italië, ondanks de Angelsaksische oorsprong. Het is zacht, geurig en gezond, perfect om in melk en thee te dippen, maar het is ook makkelijk te bereiden en er zijn weinig ingrediënten voor nodig.

Om het te bereiden moet het gepureerd worden, wat besprenkeld kan worden met een paar druppels citroensap om te voorkomen dat ze zwart worden. In een aparte kom moet je dan boter en suiker kneden en eieren, bloem en bakpoeder toevoegen. Voor extra smaak kun je een afgestreken theelepel kaneelpoeder toevoegen.

Het resulterende deeg moet vervolgens in een bakvorm worden gegoten en in een op per voorverwarmde oven worden gebakken. Deze baktijd kan variëren afhankelijk van de oven, dus het is altijd aan te raden om de tandenstokertest te doen: steek hem in de cake en als hij er schoon uitkomt, is het bananenbrood klaar.

Om je bananenbrood nog lekkerder te maken, kun je het verrijken door extra ingrediënten aan het deeg toe te voegen voordat je het in de bakvorm giet. Deze extra ingrediënten geven de cake extra smaak en textuur, waardoor een perfecte combinatie ontstaat met de zoetheid en zachtheid van de banaan. Het eindresultaat is een zacht, geurig en onweerstaanbaar bananenbrood. Het is een perfect dessert voor na de maaltijd.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.