Snacks

Chips van rode biet

347views

Heb je genoeg van de gebruikelijke commerciële, zoute chips gemaakt met industriële olie? Waarom serveer je je aperitief niet met een paar uitnodigende rode bietenchips, ideaal om je gasten iets ongewoons en smakelijks voor te stellen. Probeer deze heerlijke en zeer kleurrijke,

Rode biet, ook bekend als tuinbiet, is een eenjarige kruidachtige plant met interessante eigenschappen: oplosbare en onoplosbare vezels, nuttig voor de darmen, B-vitamines zoals B1, B2, B3 en B6, nuttig voor het versterken van het immuunsysteem, en veel water om de darmen en lever te reinigen.

Rode bieten chips recept

  • 2 middelgrote rode bieten
  • zout naar smaak
  • olie om te bakken q.b.

Bereiding voor Rode Bieten Chips

Schil de bieten, was ze onder stromend water en droog ze goed af; pas op dat je handen hierdoor erg rood worden, we raden aan om een paar latex wegwerphandschoenen te gebruiken.
Snijd de biet eerst in gewone stukken en dan in heel dunne plakjes.
Bak de plakjes biet in hete olie en leg ze dan om de overtollige olie kwijt te raken op keukenpapier.
Breng op smaak met zout en serveer direct.

Varianten

Een uitstekend alternatief voor dit recept, perfect voor een aperitief, zijn witte raapchips. En wat dacht je van gebakken cardoncelli champignonchips, perfect als voorgerecht of als alternatief, gezond en lekker tussendoortje.

Je kunt ze ongeveer dertig minuten bakken in een voorverwarmde oven op 150° C, waarbij je de chips één keer omdraait. Haal ze er dan uit, draai ze nogmaals om en zet ze net lang genoeg op de grillstand om een geurig korstje op het oppervlak te krijgen. Haal ze uit de oven, proef en voeg zout toe als je een sterkere smaak nodig hebt.

Opslaan

Opslaan

Opslaan

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.