Nagerecht

Chocoladecake klaar in slechts 5 minuten, zonder suiker en bloem: een delicatesse

330views

Het is zeker een uitdaging om een cake zonder suiker en bloem te bakken en hem ook nog lekker te laten smaken. Dus als je op zoek bent naar zo’n recept, kun je stoppen met scrollen met je muis. Hier is een echt lekkere chocoladetaart zonder suiker en bloem.

Chocoladetaart zonder suiker en bloem

Dit is echt uniek en verbazingwekkend! Het is verbazingwekkend om te denken dat het kan en het resultaat is gewoonweg heerlijk. Met heel weinig ingrediënten is deze taart ook heel gemakkelijk en snel te bereiden. Hij hoeft maar 8 minuten te bakken en dat maakt hem nog uitnodigender. Er is geen speciale inspanning voor nodig en toch is het eindresultaat een verrukkelijk meesterwerk. Zodra je een hap neemt, besef je hoe lekker het is!

Deze cake bewijst dat het mogelijk is om lekkernijen te maken zonder terug te hoeven vallen op traditionele ingrediënten. De afwezigheid van bloem en suiker gaat niet ten koste van de smaak en de lekkerheid van de cake.

Chocoladetaart zonder suiker en bloem

Klaar in slechts 5 minuten

Trefwoord Chocoladecake zonder suiker en bloem

Ingrediënten

 • 2 bananen
 • 2 eieren
 • 4 lepels van cacao
 • 1/2 theelepel bakpoeder
 • 50 gr chocolade
 • 45 ml melk
 • 15 gr boter

Instructies

 • Laten we beginnen met het bereiden van onze suiker- en bloemvrije cake door twee eieren, de gehakte bananen, 4 eetlepels cacao en de theelepel bakpoeder in een blender te doen en alles te mixen met een Minipimer.

 • Als het mengsel glad is, nemen we een cakevorm van 14 cm, beboteren deze, doen het mengsel erin en bakken het 5-8 minuten in de magnetron.

 • In een kleine kom doen we 50 g chocolade, 45 ml melk en 15 g boter, we verhitten het om de chocolade goed te laten smelten en als het helemaal gesmolten is glazuren we onze cake met dit mengsel.

 • Laat 10 minuten afkoelen en onze chocoladecake zonder suiker en bloem is klaar! Eet smakelijk!

Wat te serveren bij deze chocoladetaart

Dit is een geweldige optie voor wie een lekkere taart wil maar dieetbeperkingen heeft.

De keuze van een zoetigheid zoals il of een versterkte wijn kan een goede keuze zijn. Anders kunnen sommige zoete likeuren zoals amaretto, Baileys of Frangelico alleen worden geserveerd of aan de cake worden toegevoegd als glazuur of saus.

Als je liever bier drinkt, is een donker bier zoals deze ook goed! De geroosterde en chocoladeachtige noten van donker bier passen goed bij de chocolade in de cake, terwijl de koolzuur de zoetheid in balans brengt. Je kunt ook een Banana Split Martini of Banana Split Martini overwegen, die speciaal zijn gemaakt voor bij chocoladedesserts en een combinatie van zoete en romige smaken bieden.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.