Nagerecht

De beste cheesecake ter wereld, oneindig lekker!

428views

Ingrediënten

Cakebodem volgens dit recept
650 g kwark
350 g room
500 g aardbeien of ander fruit naar keuze
1 zakje gemalen gelatine
erytritolpoeder naar smaak
Springvorm met een diameter van 26 cm
Taartring
Bakpapier

Blader door de video’s en vind je favoriete recept

Voorbereiding

1. Bak eerst de biscuit volgens de instructies in een springvorm van 24 of 26 cm doorsnede. Laat vervolgens afkoelen en snijd kruislings door.

2. week vervolgens de gelatine in water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop vervolgens de slagroom met glazuur erythritol naar smaak stijf.
Los de gelatine op in een heet waterbad en meng met 2 eetlepels room.

Roer het gelatinemengsel snel door de resterende room tot het gelijkmatig verdeeld is.

Ook erg lekker:

3. vouw nu voorzichtig de kwark erdoor (ik raad aan om dit met de hand te doen, omdat een mixer vaak te veel kracht heeft en de kwark snel te lopend wordt).

4. pluk vervolgens zes mooie aardbeien van ongeveer dezelfde grootte en leg ze aan de kant. Was de overige bessen, dep ze droog en snijd ze in kleine stukjes.

Spatel de stukjes aardbei door de kaascrème.

5 Plaats nu de taartbodem op een ondergrond. Bekleed nu de taartring met bakpapier en plaats deze om de taartbodem.

6 Verdeel de slagroom gelijkmatig over de bovenkant en plaats het taartdeksel erop. Zet de aardbeien- en roomkaascake enkele uren in de koelkast.

Als de cake stevig is, haal je hem voorzichtig uit de vorm en bestrooi je hem met glazuurerythritol en is de cake klaar om op te eten!

Smakelijk

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.