Snacks

Een eenvoudig deksel is genoeg om iets lekkers te maken, de truc die weinigen kennen

421views

Als eten saai wordt, weigeren kinderen te eten; het creëren van nieuwe en aantrekkelijke recepten beschermt ons tegen mogelijke afwijzing.

Het recept van vandaag is heel eenvoudig en heel lekker, en met behulp van een deksel van een koekenpan wordt het nog leuker om samen met onze kinderen te maken. Laten we er een kiezen die een mooie ‘knobbel’ heeft om onze cheddarvulling rijker te maken.

Uiteindelijk hoef je maar 30 minuten te wachten tot het brood rust, een recept waarbij je niet hoeft te bakken of braden. Het kan een perfect gezond tussendoortje zijn of een rijke aanvulling bij het hoofdgerecht van de lunch of het avondeten, ter vervanging van sneetjes brood.

Boterhammen gevuld met cheddarkaas

Het recept van vandaag is heel eenvoudig en erg lekker, en met behulp van een koekenpangeksel wordt het nog leuker om samen met onze kinderen te maken.

Laten we er een kiezen die een mooie ‘knobbel’ heeft om onze cheddarvulling rijker te maken.

Uiteindelijk hoef je maar 30 minuten te wachten tot het brood rust, een recept waarbij je niet hoeft te bakken of braden. Het kan een perfect gezond tussendoortje zijn of een rijke aanvulling bij het hoofdgerecht van de lunch of het avondeten, ter vervanging van sneetjes brood.

Boterhammen gevuld met cheddarkaas

Ingrediënten

 • 300 ml water
 • 10 gr griessuiker (een eetlepel)
 • 10 gr droge gist (1 zakje)
 • 100 gr maïsmeel ( 1 kopje)
 • 370 gr tarwebloem (het equivalent van 3,5 middelgrote kopjes)
 • 8 gr fijn zout ( 1 theelepel)

Gebruiksaanwijzing

 • Voor de bereiding van deze kaasvullingen nemen we eerst een grote kom en gieten daar het water, de basterdsuiker en de droge gist in.

 • Dan beginnen we de ingrediënten te mengen met een zachte peddel, wanneer de gist goed is opgelost, voegen we ook het glas met de maïzena toe en blijven we alles mengen.

 • Nu voegen we de gezeefde bloem toe en na het mengen van de ingrediënten met de “Marisa”, de klassieke zachte spatel, gaan we verder met kneden met onze handen.

 • We gaan door met kneden totdat we een gladde, elastische deegbal hebben gemaakt. We bedekken hem met huishoudfolie en laten hem ongeveer 30 minuten rusten.

 • Nadat de rusttijd is verstreken, neem je het deeg en begin je het te kneden op een werkvlak, waarbij je het met bloem bestrooit. Het brood moet dan eerst in tweeën worden verdeeld en dan elke helft in nog eens 6 tot 7 stukken. Elk stuk moet tussen de handen worden doorgegeven om er 16 kleinere stukken van te maken.

 • Houd nu het deksel van een koekenpan bij de hand en vet de knop in met plantaardige olie zodat we het deeg kunnen uitzetten. Op dit punt nemen we wat grof geraspte cheddarkaas en vullen het vergrote brood, en sluiten het dan om er een soort ronde, afgeplatte sandwich van te maken.

 • We gaan verder met het vullen van alle broodjes, die op een toastplaat worden gelegd, ingesteld op maximaal. Als er geen bakplaat is, kunnen we een gewone koekenpan met antiaanbaklaag gebruiken.

 • We laten ze bakken tot ze een mooie gouden kleur krijgen, dan leggen we ze met een spatel op een serveerschaal, de onze zijn perfect draderig, en absoluut heerlijk.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.