Keukengeheimen

Wanneer het aanbevolen is om 1 blaadje basilicum aan de kooksaus toe te voegen

425views

De zomer staat voor de deur en dit is zeker de tijd om veel groenten te kweken: degenen die het geluk hebben om een kleine moestuin te hebben, kunnen verschillende soorten planten. Maar, zoals we in onze vorige artikelen hebben uitgelegd, kunnen degenen die er geen hebben ze ook in de tuin kweken.

Dit is dus de ideale tijd om selderij, courgettes, sla, spinazie en vele andere groenten te planten. Onder de vele groenten willen velen graag lekkere, verse tomaten die ze kunnen eten wanneer ze daar zin in hebben. Er zijn veel soorten tomaten: de pachino, de cuore di bue, de ciliegino, enz. Kortom, er zijn verschillende soorten die elke smaakpapillen kunnen bekoren, zelfs de meest veeleisende.

Tomaten zijn erg veelzijdig en kunnen op veel manieren bewaard worden. Je kunt ze vers gebruiken om een lekkere salade te maken met andere groenten. Ze kunnen worden gedroogd in de zon en dan op smaak worden gebracht: kortom, er zijn veel toepassingen. Tomaten kunnen echter ook worden gebruikt om een lekkere verse saus te maken voor dressing of andere soorten pasta. Veel mensen voegen basilicum toe aan de saus. Maar op welk moment is het aan te raden om het toe te voegen?

Wanneer voeg je 1 blaadje basilicum toe aan de kooksaus?

Het is een heel gebruikelijk gebaar om basilicum aan de saus toe te voegen Bij het maken van een saus kan het echter op vele manieren: elke regio heeft zijn eigen tradities en gebruiken. Sommige mensen voegen stukjes vlees toe om de saus nog meer smaak te geven, of worstjes om .

Sommigen daarentegen hebben het liever puur. De saus kan worden verrijkt met specerijen, maar de eenvoudigste saus valt bij iedereen in de smaak. Basilicum benadrukt de smaak zeker het beste, dus het is aan te raden om het toe te voegen.

Iedereen bereidt het naar eigen smaak. Sommigen fruiten er zelfs wat ui bij om het nog smakelijker te maken. Voor ons Italianen mag het echter nooit ontbreken. Er zijn mensen die het toevoegen zodra het koken begint en mensen die wachten tot de tomaat al een beetje gaar is. Kortom, er zijn verschillende momenten om basilicum toe te voegen, maar weet jij wanneer je dat het beste kunt doen? Laten we samen eens kijken wat de mening van de experts is.

Wat is het ideale moment om basilicum toe te voegen

Sommige mensen volgen bij het bereiden van saus de recepten van hun moeder of grootmoeder, de recepten die jaren van culinaire tradities van ons land omvatten. Vandaag de dag heeft het echter grote vooruitgang geboekt, met de herinterpretatie en innovatie van verschillende traditionele gerechten, terwijl de wortels intact blijven.

Er zijn veel programma’s op tv waarin we gerechten van chef-koks kunnen bereiden. Vandaag willen we het echter met jullie hebben over een gerecht dat eenvoudig te bereiden is, namelijk een lekker gerecht van spaghetti met saus, het gerecht dat ons beroemd heeft gemaakt over de hele wereld.

Dit gaat het beste met verse, seizoensgebonden kerstomaatjes. Het type dat je gebruikt kan variëren naar persoonlijke smaak. Maar één ding hebben ze allemaal gemeen: ze geven het gerecht de finishing touch, die onmisbare smaak en aroma. Basilicum kan ook apart worden gebruikt, bijvoorbeeld voor een lekkere basilicumpesto.

Er zijn veel soorten basilicum, maar ze hebben allemaal hetzelfde: het heeft ontstekingsremmende, maagverdrijvende, vochtafdrijvende en vele andere eigenschappen. Het kan ook worden gebruikt als een natuurlijk afweermiddel, om die vervelende insecten zoals muggen weg te houden, die er helaas in overvloed zijn in de zomer.

Een lekker bord spaghetti met saus en een blaadje basilicum

De saus heeft zijn eigen tijd nodig om op zijn best te zijn. Niet iedereen heeft tijd om de saus rond lunchtijd te maken vanwege de verschillende tijdsbeperkingen. Er zijn echter perfecte strategieën te bedenken om de tijd en al zijn ruimtes te benutten. Je kunt het bijvoorbeeld ’s ochtends klaarmaken, terwijl je je klaarmaakt om naar je werk te gaan, zodat je het tijdens de lunch kunt aanzetten en opwarmen. Maar wanneer is het juiste moment om basilicum toe te voegen?

Het moet absoluut niet worden toegevoegd aan het begin van de bereiding van de saus. Als je dat wel doet, maak je een grote fout: tijdens het koken wordt de basilicum bitter door de stoffen die vrijkomen uit de basilicum. Als je het toevoegt – zelfs alleen tijdens het koken – loop je het risico de smaak van de saus negatief te beïnvloeden.

Het juiste moment zou in plaats daarvan zijn: nadat je ze hebt aangekleed met de saus. Kortom, pas als je de spaghetti hebt opgediend, kun je er wat bij doen. En je moet het ook met je handen breken, zodat al zijn heerlijke geur vrijkomt en je kunt genieten van een lekker bord spaghetti met saus en basilicum op zijn best.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.