Keukengeheimen

Drie verschillende methoden om kip te ontdooien

129views

In de koelkast

In plakjes, heel of in stukjes, hoe je het ook eet, het is altijd lekker. Onder de hoofdgerechten is het de absolute favoriet van Italianen, die het in zoveel variaties en met de meest gevarieerde en creatieve recepten bereiden. Het kan echter gebeuren dat je te veel kipfilet koopt en om voedselverspilling te voorkomen of om te voorkomen dat je de volgende dag hetzelfde gerecht eet, besluit je om het te bewaren voor een andere gelegenheid. Denk er altijd aan om kip in te vriezen in een diepvrieszakje.

Wanneer je het wilt eten is de beste manier ongetwijfeld de koelkast, d.w.z. verplaats de bevroren kip Op deze manier krijgt het vlees geen thermische schok en wordt het onderworpen aan een geleidelijke temperatuurstijging.

Neem de kip en leg hem, zonder hem uit de zak te halen waarin hij ingevroren was, op de laagste plank van de vriezer, bij voorkeur op een keramisch of plastic bord. De ontdooitijden variëren afhankelijk van het gewicht en de grootte van het vlees dat ontdooid moet worden. Meestal wordt 1 uur gerekend voor elke 100 g kippenvlees. Bijvoorbeeld 400 gram kip zal ongeveer 4 uur duren.

Eenmaal ontdooid kun je het bereiden zoals jij dat wilt. Onthoud altijd dat ontdooide kip binnen 24 uur opgegeten moet worden en niet opnieuw ingevroren kan worden.

Ontdooi de kip in water

Een andere methode om kippenvlees te ontdooien die niet zo gebruikelijk is als de vorige, is om de ‘Neem gewoon de kip, haal hem uit de vriezer en leg hem, zonder de zak waarin hij bevroren zit te openen, in een bak met koud water en ververs hem elke 30 minuten. Op deze manier is je kipfilet binnen een uur ontdooid. Zorg ervoor dat je geen heet water gebruikt om het vlees te ontdooien.

Onthoud wel dat als je deze tweede methode gebruikt, je de kip moet koken zodra hij bevroren is en niet een paar uur kunt wachten.

In de magnetron

De derde methode voor het ontdooien van kipfilets is om de Neem de bevroren kip uit de vriezer, haal hem uit de zak en leg hem op een bord. Stel de ontdooifunctie in en ontdooi, maar zonder te koken. Ook hier geldt dat de kip direct na het ontdooien gekookt moet worden.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.