Keukengeheimen

Meer dan tempura: alle soorten Japans frituren

169views

De Japanse keuken biedt vele , elk met zijn eigen specifieke kenmerken, die veel verder gaan dan de bekende tempura. Hiertoe behoren ook de , de , en de , die door het restaurant IYO in Milaan worden gepresenteerd door middel van verschillende videodemonstraties die op het net kunnen worden bekeken. Laten we dus samen alle soorten Japans frituren ontdekken.

Soorten frituren in de Japanse keuken

Frituren heeft een prominente plaats in de culinaire traditie van de Japanse keuken, die een oude oorsprong heeft die teruggaat tot de 16e eeuw, toen Portugese missionarissen de techniek op Japanse bodem introduceerden.

Onder de verschillende bereidingen is frituren het belangrijkste symbool van deze culinaire techniek, die in eerste instantie werd gebruikt als vervanging voor vlees. Deze praktijk verspreidde zich vervolgens op grote schaal en ontwikkelde zich in verschillende vormen, waardoor het toegankelijk werd voor een breder publiek.

Zoals we al zeiden, is tempura slechts een van de vele Japanse frituurtechnieken. De chef-kok, die aan het roer staat van het enige Japanse restaurant in Italië met een Michelin-ster, leidt ons langs dit pad en laat zien hoe het frituren is aangepast aan de lokale smaak en hoe het nu verschillende methoden omvat, elk geschikt voor specifieke voedingsmiddelen en smaken. Van de unieke knapperigheid van soage tot de lichtheid van tempura, elke methode laat ons een andere en smakelijke frituur proeven.

Nasu Miso en krokante Tamago

Het restaurant in Milaan is een woordvoerder van deze traditie en biedt zeer speciale gerechten die de verscheidenheid aan Japanse frituurtechnieken vieren, zoals de en de , waarbij combinaties met sauzen worden gepresenteerd die de smaken nog verder versterken.

Bij IYO wordt de verkenning van de wereld van Japans frituren ook belichaamd in het gerecht, een eerbetoon aan de diversiteit van deze culinaire praktijk waarbij verschillende methoden elegant worden gecombineerd in één gerecht.

De sauzen bij de verschillende soorten Japans frituren

Japans roerbakken gaat – meestal – gepaard met verschillende sauzen, die elk de smaken van de gebakken ingrediënten versterken. De meest gebruikte sauzen zijn sojasaus, de en .

Gebakken voedsel wordt vaak geserveerd met een rijke, gefermenteerde saus waarin groenten, soja, kruiden, fruit, dashi, bruine suiker en appelazijn aanwezig zijn. Een complexe smaakmaker die perfect past bij de knapperigheid van gebakken voedsel.

Een andere saus, gebruikt in de Japanse keuken, is s, romig en gemaakt met komkommer, mayonaise, gehakte hardgekookte eieren en gemarineerde komkommer.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.