Nagerecht

Bunet (Piemontepudding) met chocolade en amandelen

160views

In deze taart worden amandelen vervangen door bitterkoekjes om de klassieke bittere smaak te behouden. Ondanks het ontbreken van eieren blijft de textuur erg zacht.

Zie ook

Van Piemontese oorsprong, om precies te zijn uit de Langhe (heuvels in de buurt van Alessandria), is het uitstekend geserveerd als de kroon op een uitgebreide maaltijd, misschien op de gedekte tafel voor een feest, verjaardag of voor de komende kerstfestiviteiten.

Recept details pudding alla piemontese

Ingrediënten voor 4 puddingen

  1. 1/2 liter vanille sojamelk
  2. 30 g ’00’ bloem
  3. 60 gr bittere cacaopoeder
  4. 45 gr volkoren rietsuiker
  5. 60 g gepelde amandelen
  6. 4 eetlepels amaretto di Saronno

Bereiding van de Piemonteese Bunet

Maal 50 g amandelen met een koffiemolen tot een poeder (geen glazuur).

Giet de bloem, cacao, suiker en het amandelpoeder dat je net met de voedselmolen of koffiemolen hebt gemaakt in een steelpan met een hoge bodem.

Zet het vuur op een heel laag pitje en voeg langzaam de melk toe, terwijl je met een houten lepel steeds in dezelfde richting roert om klontvorming te voorkomen. Breng het geheel aan de kook terwijl je blijft roeren en laat het 5 minuten koken, waarbij je het mengsel voortdurend roert om te voorkomen dat het aan de bodem van de pan blijft plakken. Haal van het vuur en giet in 4 glazen kopjes.

Laat 30 minuten afkoelen op kamertemperatuur en daarna nog 1H.30 minuten in de koelkast.

Hak de resterende amandelen grof in kleine stukjes, maar niet tot poeder.

Besprenkel voor het serveren met 1 eetlepel amaretto di Saronno en strooi de gehakte amandelen over één pudding. Herhaal de volgende handeling met de andere 3 puddingen.

Serveer gekoeld of op kamertemperatuur naar eigen smaak.

Zie ook

Wetenswaardigheden over Bonet de Piemontese pudding

De term bonèt betekent in het Piemontese dialect pet, en volgens de overlevering kreeg de pudding zijn naam omdat het de gewoonte was om hem aan het einde van de maaltijd te serveren, als een pet op alles wat er gegeten werd.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.