Nagerecht

Eierpunchkant, de smakelijke tip van de dag!

432views

Eggnog kant, de lekkere tip van de dag van vandaag!

Ingrediënten

10 g cacaopoeder
120 ml water
70 g pure chocolade
100 g gehard plantaardig vet, bijvoorbeeld kokosvet
80 g suiker
20 g custardpoeder met vanillesmaak
15 stuks eierkoekjes
Eierlikeur
Gedroogd melkpoeder (voor het indikken van eierpunch)
Chocoladeglazuur voor de coating

Bereiding

Tip: Ik kocht deze mal voor eierpunchkant in een speciaalzaak voor zoetwaren en moest hem meteen uitproberen.

Ik heb alleen maar goede dingen over deze mallen gehoord – vooral van mijn vader, die ze niet weg wil doen.
1. Meng eerst de custard en cacaopoeder, suiker en water goed in een steelpan. Kook op een laag vuur onder voortdurend roeren tot zich een dikke pasta vormt. Pas op dat het mengsel niet aanbrandt – laat het ongeveer 4 minuten koken.

Haal dan onmiddellijk van het vuur, voeg de gehakte chocolade (50g) toe en laat smelten. (Je kunt het mengsel ook de avond van tevoren bereiden en er de volgende dag verder mee werken).
(Ik bereidde het mengsel ’s ochtends en maakte de tips ’s middags).

2) Klop vervolgens de kokosolie los, voeg het chocolademengsel toe en mix met een handmixer tot een fijne crème.

3) Zet het mengsel even in de koelkast en giet het dan in een zakje. Plaats nu de puntvorm op de kegel zodat het kleine gaatje niet bedekt wordt door de kegel.
Als het bedekt is, zal het niet mogelijk zijn om de crème te spuiten. Probeer het gewoon uit.

Het mengsel moet echt goed geroerd zijn, d.w.z. mooi glad, zonder klontjes. Dit zal later een voordeel zijn bij het spuiten.

4. Gebruik nu het speciale opzetstuk voor de puntjes om de afgekoelde room uit het zakje op de eierkoekjes te drukken (zet wat van de room opzij zodat je de puntjes daarna kunt dichtplakken), die zijn bedekt met chocolade (zodat de bodems niet klef worden als de puntjes worden gevuld met advocaat).
De advocaatvulling:

Ik moest de advocaat indikken met een beetje droge melkpoeder. Ik kan niet precies zeggen hoeveel gram melkpoeder je nodig hebt – dat hangt af van hoe lopend de advocaat is.
Vul nu de bovenkant met eierpunch en sluit af met decoratief kant.

Zet tot slot de eierpunchpunten in de koelkast en doop ze pas in het chocoladeglazuur als ze echt koud zijn. Vergeet niet: de crème moet goed gekoeld zijn om er goed mee te kunnen werken.
Bon appétit

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.