Hoofdgerechten

Galette Bretonne typisch Frans recept

128views

Galette Bretonne is een hartige crêpe gemaakt met boekweit, dat meestal niet tot de granen wordt gerekend, maar volledig glutenvrij is, dus dit recept is ideaal voor mensen met coeliakie of glutenintolerantie. Wees altijd voorzichtig met de vulling.

Laten we nu eens kijken naar het originele recept en hoe je het klaarmaakt.

Galette bretonne recept

  • 125 g boekweit
  • 2,5 liter volle melk
  • 6 eieren
  • 1 eetlepel witte azijn
  • boter q.b.
  • zout naar smaak
  • peper naar smaak

In dit geval heb je voor 4 personen 150 g van deze laatste en 4 hammen nodig.

Bereiding van de Bretonse galette

De eerste stap in het recept is het maken van het beslag door de volle melk met de azijn in een kom te mengen en het ongeveer 10 minuten te laten staan, onder af en toe roeren.

Nadat de 10 minuten zijn verstreken, doe je het boekweitmeel in een kom en voeg je het bovenstaande mengsel van melk en azijn, zout, 2 eieren en 1 eetlepel boter toe. Meng alles tot een glad en homogeen mengsel, laat het 30 minuten rusten en begin dan als volgt te koken.

Neem de crêpepan en vet hem in met een beetje boter, leg wanneer hij heet is 1/4 van het gemaakte mengsel in het midden en verdeel het gelijkmatig over de hele pan, laat hem bakken tot de randen omhoog komen en de galette mooi goudkleurig is. Draai de galette nu om en vul hem door 1 heel ei in het midden te leggen, leg de plak gekookte ham eromheen en voeg bovenop de eerder geraspte Gruyèrekaas en peper naar smaak toe.

Laat nog 2 tot 3 minuten bakken of tot het eiwit gaar is, op dat moment moeten de randen van de galette omgevouwen worden tot een vierkant.

Bak een tweede, derde en vierde galette. Terwijl je de volgende galettes bakt, zet je de galettes die al gebakken zijn in een hete oven (zorg ervoor dat hij heet is, maar nog niet aan) zodat ze allemaal tegelijk op tafel kunnen worden geserveerd.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.