Nagerecht

“Gavalier” mug cake – kwark, jam, chocolade: 30 minuten en het staat al op tafel, je kunt het zelfs om middernacht maken!

430views

Op zoek naar een snel en lekker dessert dat zelfs een beginner aankan? Mok cheesecake met jam is de perfecte keuze! Je hebt maar een paar ingrediënten nodig en een mok als maatbeker om het te maken. De taart is vochtig, heerlijk en smaakt fantastisch met jam.

Dit recept is perfect voor wie niet van bakken met gewicht houdt. Alle ingrediënten worden afgemeten met een maatbeker, dus het is heel makkelijk en snel. De cake is in ongeveer 30 minuten klaar, dus je kunt er ook van genieten als snel tussendoortje of brunch.

Cheesecake recept door autorta .

Wat is de beste cheesecake?

Voor een mugcake met custard en jam kun je het beste een iets lobbige custard gebruiken. Dit is omdat deze vla de ideale consistentie heeft – het is niet te lopend of te dik.

Hierdoor wordt de cake mooi soepel en mals.

Hier zijn wat tips voor het kiezen van de wrongel:

"Gavalier" mug cake - kwark, jam, chocolade: 30 minuten en het staat al op tafel, je kunt het zelfs om middernacht maken!

Kies kwark met een vetgehalte van minstens 9%. Kwark met minder vet kan te droog zijn en de taart zal niet zo lekker zijn.

Gebruik kwark op kamertemperatuur. Koelkastkwark kan klonterig zijn en moeilijker om mee te werken.

Roer de wrongel voor gebruik door. Hierdoor verdwijnen klontjes en wordt de taart gladder.

Naast de licht klonterige kwark kun je ook het volgende in de cake gebruiken:

Klonterige kwark: De klonterige kwark heeft een iets grovere consistentie, waardoor de cake wat dichter en rijker wordt.

Kwark met vanille: Cottage cheese met vanille heeft van nature een zoete smaak en vanille-aroma. Dit betekent dat je minder suiker aan de cake hoeft toe te voegen.

Cottage cheese met fruit: Cottage cheese met fruit voegt een fruitige smaak en kleur toe aan de taart.

Voor de mug cake met kwark hebben we nodig:

2 kopjes halfgrof meel

1 kop kristalsuiker

1 kop melk

1/2 kopje olie

2 eieren

1 baal vanillesuiker

1 bolletje bakpoeder

Geraspte citroenschil

Vulling:

250 g kwark

1 eetlepel poedersuiker

100 g boter

Jam + gesmolten chocolade (gewoon een paar stukjes chocolade smelten en toevoegen aan de lefkar, ik voeg meestal Granko toe in plaats van chocolade)

Werkwijze:

Klop de eieren los met de suiker, voeg de olie, melk en als laatste de andere droge ingrediënten toe (het is een goed idee om de bloem te zeven).

Giet het beslag op een beboterde en met bloem bestoven bakplaat en bereid de vulling:

"Gavalier" mug cake - kwark, jam, chocolade: 30 minuten en het staat al op tafel, je kunt het zelfs om middernacht maken!

Meng kwark met suiker, boter en leg met een lepel een laagje op het deeg (als eilandjes). Leg de jam op dezelfde manier op het deeg en bak.

Bak op 180 graden voor ongeveer 25 minuten – of afhankelijk van je ovenervaring.

Bestrooi de cake met poedersuiker of kokos.

Tips van de redacteur:

In plaats van jam kun je de taart ook besmeren met jam, notenpasta of Nutella.

Je kunt ook rozijnen, fruitstukjes of gehakte noten aan het beslag toevoegen.

Je kunt de cake voor het serveren bestrooien met poedersuiker.

We wensen je een goede smaak! 🙂

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.