Nagerecht

Geen-oven cake, weg in een hap: slechts 5 minuten in de vriezer

344views

Geen probleem, want hier vind je een no-bake dessert dat je zeker lekker zult vinden.

Dessert zonder bakken

Pure chocolade is rijk aan voordelen voor ons lichaam, vooral als de door voedingsdeskundigen aanbevolen dagelijkse hoeveelheden niet worden overschreden.

Quest, het hart en de stemming, en is ook een goede bondgenoot voor degenen die willen afvallen. Het wordt gemaakt door twee producten afkomstig van cacaobonen te mengen: pasta en boter, een vast, vet materiaal waaraan geen melk of suiker wordt toegevoegd. Het is alleen gezond als het cacaopercentage 70% of meer is.

Vandaag is . Een verrukkelijk dessert dat iedereen kan proberen, want het is een ingrediënt dat altijd de smaakpapillen verovert.

Ook omdat chocolade een voedingsmiddel is met een onmiskenbare smaak die elk recept lekkerder kan maken. Bovendien kun je de kwaliteit gebruiken die je het lekkerst vindt.

Op deze manier hoeft men niet per se zijn toevlucht te nemen tot 75% pure chocolade, wat eigenlijk gezonder is.

In feite kan melkchocolade ook worden gebruikt voor het recept, indien gewenst.

Alsof dat nog niet genoeg is, is melkchocolade gemakkelijk te vinden voor de bereiding van dit dessert. We kunnen ze vinden in elke supermarkt bij ons in de buurt.

En dan hebben we het nog niet eens over de snelheid en eenvoud van het recept, dat je niet meer dan 5 minuten kost. Het eindresultaat is gegarandeerd van kwaliteit. En het zal zeker in de smaak vallen bij het hele gezin, jong en oud!

Cake zonder bakken

Trefwoord Cake zonder bakken

Uitrusting

 • ruime kom

 • diepvrieskom

Ingrediënten

 • 440 gr van lichte ricotta kaas
 • 250 gr pure chocolade (of melkchocolade naar eigen smaak)
 • 150 gr kokosvlokken (geraspte kokos)
 • 150 gr melkpoeder

Instructies

 • Om onze no-bake cake te bereiden, gieten we eerst de ricotta kaas in een grote kom.

 • Dan voegen we ook de kokosvlokken en melkpoeder toe, waarna we met een vork krachtig mixen tot het mengsel glad is.

 • Blijf roeren tot de ingrediënten goed gemengd zijn.

 • Nadat je je handen hebt bevochtigd met een beetje water, neem je een klein beetje van het mengsel per keer en vorm je er balletjes van. Leg de balletjes op een bord en zet ze 5 minuten in de vriezer.

 • Als je klaar bent met bovenstaande stappen, snijd je de chocolade in kleine stukjes en smelt je deze in een bain-marie of magnetron, afhankelijk van welke methode je verkiest.

 • Neem nu je balletjes en doop ze in de gesmolten chocolade. Zorg er met een lepel en vork voor dat de balletjes aan alle kanten bedekt zijn met chocolade. Leg de balletjes terug op het bord.

 • Om de bereiding af te maken, plaats je het dessert 5-10 minuten in de vriezer, zodat de chocolade stolt en het dessert knapperig is, klaar om geserveerd en genoten te worden.

Wat te serveren bij de borrel

Dit is ideaal voor wie haast heeft en evenwichtig wil eten. Bovendien zijn de ingrediënten gezond en caloriearm in vergelijking met producten die je in de winkel vindt, perfect voor wie op dieet is!

Perfect om te serveren als een zoet dessert, het kan worden geserveerd met een kopje zwarte koffie of een likeurtje of bitter als een verfijnde keuze om de maaltijd compleet te maken.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.