Hoofdgerechten

Gegrilde inktvis, hoe je ze zacht maakt en de kooktijd verkort: heerlijk en smakelijk

65views

Zeker een populair gerecht uit de mediterrane keuken.

Inktvis: van keuken tot medicijn

Deze hebben een langwerpig, afgeplat lichaam, twee grote ogen en

De langere tentakels worden gebruikt om prooien te vangen, en hebben het voorrecht om aanzienlijke afmetingen te kunnen bereiken, er wordt gezegd dat zelfs tot

Deze roofdieren eten vis en schaaldieren en behalve als , worden inktvissen ook gebruikt in de geneeskunde, voor de productie van geneesmiddelen en cosmetica, bijvoorbeeld een eiwit dat verschillende toepassingen heeft in , zoals in weefselregeneratie.

Zacht en in de helft van de kooktijd

We zijn niet altijd zeker van de kooktijden van voedsel, vooral van vis en inktvis. Een verkeerde kooktijd voor inktvis kan tot een rampzalig resultaat leiden.

Niet alleen dat, als je de kooktijden verkeerd hebt, verminder je ook de inname van waardevolle voedingsstoffen, en dit in alle voedingsmiddelen. zijn een makkelijke tweede gang om te bereiden.

Gegrilde inktvis is een heel makkelijk te bereiden gerecht, een icoon van de zomer, vooral in landen aan de Middellandse Zee.

Hoewel gegrilde inktvis gemakkelijk te bereiden is, ligt de fout binnen het bereik van de koekenpan, we kunnen allemaal struikelen over de fout tijdens het koken, en eindigen met een bord !

Dit gebeurt omdat inktvis weekdieren zijn die zeer rijk zijn aan water, en tijdens het koken heeft dit water de neiging om te verdampen, waardoor het vlees minder smakelijk wordt.

Inktvis koken en marineren

Er zijn twee geheimen:

Bij het marineren worden olie en citroen gebruikt, een typische procedure in de mediterrane keuken. Het zure bestanddeel van de citroen helpt de olie doordringen en maakt ze mals.

In de marinade geven ze smaak. De inkepingen aan het oppervlak van de inktvis maken de marinade nog effectiever.

Om inktvis perfect te garen op de grill, is het nodig om ze snel te garen op een zeer hete grill. Dit creëert een marinade op het oppervlak, waardoor het donker en smakelijk wordt, terwijl

De sneden die tijdens het koken in de inktvis worden gemaakt hebben twee voordelen: ze voorkomen dat ze omkrullen en verkorten de kooktijd zodat ze niet te droog worden. Op deze manier gekookte inktvissen geven zelf aan wanneer het tijd is om ze om te draaien.

Een andere methode om zachte inktvissen te krijgen is om ze minstens 30 minuten op een lage temperatuur te koken, net als bij het stoven van octopus of inktvis.

Gegrilde inktvis

Hier is de procedure die je moet volgen bij het koken van de

Welke ingrediënten heb je nodig en wanneer breng je een

Gegrilde calamares

Trefwoord Gegrilde inktvis

Ingrediënten

 • 16 inktvissen
 • 100 ml van evo olie
 • 1 snufje zoete paprika
 • 1 citroensap en -rasp (bij voorkeur biologisch)
 • 1 bos verse peterselie
 • 1 teentje knoflook

Instructies

 • Voor gegrilde inktvis begin je met het voorbereiden van de inktvis: verwijder de ingewanden door het lichaam te legen, waarbij je probeert de kop eraan vast te houden. Verwijder de pen, een lang, doorzichtig kraakbeen.

 • Zorg vervolgens voor de kop, verwijder de snavel met een schaar (deze bevindt zich in het midden van de tentakels); verwijder ook de ogen, wederom met een schaar om je te helpen.

 • Was de inktvis onder stromend water en verwijder de roodachtige film die het witte lichaam bedekt.

 • Leg ze in een grote schaal. Giet olie, geraspte citroensap en -rasp, gehakte knoflook en paprikapoeder over de inktvis. Masseer met je handen om ze goed te bedekken. Laat 5 tot 10 minuten marineren.

 • Verwarm de grill voor (kan een gietijzeren grill zijn op het fornuis, elektrisch of op de barbecue) en leg de inktvis goed droog uit de marinade.

 • Bak de inktvis, draai ze alleen om als ze gemakkelijk loskomen. Bak nog een paar minuten aan de andere kant. Serveer met gehakte peterselie en een snufje zout naar smaak.

Wijnen en bijgerechten die worden aanbevolen bij Gegrilde Calamares

Bij gegrilde inktvis kun je verschillende soorten wijn combineren, afhankelijk van je persoonlijke smaak:

Een droge, lichte wijn zoals deze kan de smaken van de inktvis aanvullen zonder ze te overheersen.

Een frisse, fruitige rosé zoals een rosé di kan een interessante keuze zijn voor gegrilde calamares.

– Als je de voorkeur geeft aan rode wijnen, kies dan voor lichte wijnen met weinig tannine, zoals

Wat bijgerechten betreft, zijn hier een paar opties die goed passen bij gegrilde inktvis:

Een frisse en knapperige salade met sla, cherrytomaatjes, komkommers en olijven kan een lichte en verfrissende begeleiding zijn.

Aardappelen in blokjes gesneden en gekruid met olijfolie, knoflook en kruiden, daarna geroosterd tot ze knapperig en smakelijk zijn.

Gegrilde courgettes, paprika’s, aubergines en uien zijn uitstekende bijgerechten om de smaken van inktvis te versterken.

Vergeet niet dat de combinaties afhangen van je persoonlijke smaak, dus voel je vrij om te experimenteren en je favoriete combinaties te ontdekken!

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.