Snacks

Giet de olijfolie in de melk. Als je het resultaat ziet, kun je niet meer zonder.

402views

De wereld van het web geeft ons de mogelijkheid om ons open te stellen voor de internationale keuken en curiosa, en stelt ons in staat om te ontdekken, zoals in het geval van deze die je kunt bereiden door twee schijnbaar onverenigbare ingrediënten samen te voegen: .

Dat klopt, door deze twee te mengen, samen met verschillende andere voedingsmiddelen, kunnen we een saus verkrijgen die perfect zal zijn om Chips te begeleiden, maar ook heerlijke hoofdgerechten zoals een uitstekend stuk vlees.

Om het te bereiden heb je maar een paar stappen nodig en een , nodig om de saus voldoende romig en homogeen te maken. Als je gasten je vragen waar je het gekocht hebt, kun je ze echt sprakeloos achterlaten.

Olijfolie in melk: het geheim van een heerlijke kruidensaus

Laten we eens kijken wat we nodig hebben om dit ongewone maar heerlijke recept te bereiden:

  • 50 ml melk
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • 3 eetlepels citroensap
  • Een halve theelepel zout
  • Zwarte peper naar smaak
  • 1 teentje knoflook
  • Groene ui
  • Peterselie

We doen er de aangegeven hoeveelheden in. Als we een gewone blender hebben, kunnen we ze in het bakje gieten, anders doen we ze in een blender en helpen we onszelf met een dompelblender.

We mengen ongeveer een minuut zonder de blender ooit van de bodem te tillen, zowel om onaangenaam spatten te voorkomen als om een .

Op dit punt kunnen we de tot drie eetlepels die we zullen gieten in de olijfolie-melk mengsel samen met een halve theelepel zout, zwarte peper naar smaak, een teentje fijngehakte knoflook, wat groene ui, ook fijngehakt, en ten slotte de peterselie.

We gaan weer aan de slag met onze blender, waarbij we steeds hetzelfde doen op de bodem: mixen tot we en heldergroene kleur zien.

Als dit klaar is, kunnen we het in een , bewaar het in de koelkast of serveer het meteen als smaakmaker bij ons diner of lunch. Proef nu om een saus te ontdekken die niets onderdoet voor de kant-en-klare sauzen die je in de supermarkt kunt vinden.

Afhankelijk van de hoeveelheid die je gaat bereiden, moet je het altijd op kamertemperatuur laten ontdooien.

Dit is de beste methode om de kwaliteit van diepvriesvoedsel te waarborgen en te voorkomen dat je het proces te veel forceert door externe middelen, zoals het gebruik van een magnetron. En het mooie is dat je maar twee heel gewone hoofdingrediënten nodig hebt:. Probeer het om te geloven.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.