Hoofdgerechten

Hoe 5 kilo afvallen terwijl je gezond blijft: advies van de expert

42views

Wedden wanneer je maar wilt 5 kilo afvallen er is er altijd maar één: moeite om het te doen. In werkelijkheid is het niet zo ingewikkeld. Om op een gezonde manier 5 kilo af te vallen, zijn iets meer dan 4 weken voldoende. Laten we eerlijk zijn: de echte inspanning is het langdurig vasthouden van het bereikte resultaat. Zoals iemand onthult , slechts 25% van de mensen die een caloriearm dieet volgen, slaagt hierin. Maar om 5 kilo gezond te verliezen en in de loop van de tijd fit te blijven, zou het voldoende zijn om gewoon meer te bewegen en letterlijk onze keuken over te nemen die de Italiaanse culinaire traditie inspireert. “Dit voedingsmodel dat de inname benadrukt van en een gematigde consumptie impliceert van gevogelte, vis, zuivelproducten en kleine hoeveelheden ervan, heeft een effectiviteit voor gewichtsvermindering en langdurig onderhoud, ondersteund door tal van wetenschappelijke bewijzen”, legt de arts uit. Maria Rosaria Baldi, voedingsdeskundige bioloog gespecialiseerd in voedingswetenschappen. “Het stelt je in staat goede resultaten te bereiken en deze in de loop van de tijd te behouden dankzij uitgebalanceerde recepten vanuit voedingsoogpunt”, zegt de expert, die hier een reeks tips voorstelt over hoe je 5 kilo kunt verliezen zonder je gezondheid te verliezen.

Hoe je op een gezonde manier 5 kilo kunt afvallen

1. Geen hongermenu

Om op een gezonde manier 5 kilo af te vallen, is de eerste stap het veranderen van het idee dat je hebt over eten als je op dieet bent. “Uit talloze onderzoeken is gebleken dat het volgen van menu’s die te restrictief zijn of te weinig essentiële voedingsstoffen bevatten, niets anders doet dan slechte gewoonten aanwakkeren die tot gewichtstoename leiden, zoals eten op ongebruikelijke tijden, veel doen gedurende de dag, wat de calorie-inname verhoogt en vooral op rijk aan vetten, geraffineerde suikers en zout, allemaal factoren die de synthese verstoren van de hormonen die honger en verzadiging reguleren, in het bijzonder leptine, ghreline en insuline, en die gewichtstoename veroorzaken”, zegt voedingsdeskundige Maria Rosaria Baldi. «Het is goed om je niet alleen op één voedingsmiddel te concentreren, zoals vaak wordt gedaan als je besluit af te vallen kies gerechten die garant staan ​​voor een rekening houdend met het feit dat gezonde vetten, inclusief enkelvoudig onverzadigde en meervoudig onverzadigde vetten, eiwitten en koolhydraten voedingsstoffen zijn waar het lichaam niet zonder kan.”

2. Ja, voedingsmiddelen en voedingsmiddelen die je moet vermijden

Gewichtsbeheersing zoals men suggereert studie Uitgevoerd door Seoul National University Bundang-ziekenhuis hangt af van zeer complexe factoren zoals de hoeveelheid geconsumeerd voedsel, de samenstelling van de macronutriënten van het voedsel en het tijdstip van de maaltijden, en daarom is het essentieel dat de eetpatroon is gepersonaliseerd ook zoveel mogelijk rekening houdend met de individuele behoeften en gezondheidstoestand. Het zou dus nodig zijn vermijd doe-het-zelf en vertrouw in plaats daarvan op een voedingsdeskundige. “Om af te vallen, in het bijzonder om 5 kilo gezond te verliezen, en weer licht te worden, zou het bijvoorbeeld nuttig kunnen zijn om eenmaal per dag gefermenteerd voedsel te consumeren dat rijk is aan darmdysbiose, een aandoening die in verschillende onderzoeken in verband wordt gebracht met gewicht verdienen. Het zou daarom voldoende zijn om de menu’s te verrijken met voedingsmiddelen zoals lo (natuurlijk wit zonder toegevoegde suiker), il of groenten », zegt de expert. «Volkoren granen en pseudogranen met een gematigde glycemische index zoals e, die ook uitstekend zijn en een goede bron zijn van complexe koolhydraten en vezels: drie porties per dag van 70 gram elk. En ook fruit (drie porties per dag), waarbij de voorkeur wordt gegeven aan de minst suikerrijke zoals groene en groene groenten, vooral die met een laag Fodmap-gehalte (acroniem voor Fermetable Oligo-sacchariden, disacchariden, mono-sacchariden en polyolen), suikers die de darmfermentatie bevorderen. Groen licht dus voor , , snijbiet en » zegt de voedingsdeskundige. “Wat de eiwitten betreft, moet je ruimte maken voor de eiwitten die worden geleverd door , (sardines, ansjovis, makreel, haring) en , die ook in een paar maaltijden per week kunnen worden geconsumeerd”, zegt de deskundige. «Voor het kruiden kun je echter drie eetlepels extra vergine olijfolie per dag gebruiken, rijk aan gezonde en gezonde vetten en vooral . In de keuken verdienen eenvoudige bereidingen altijd de voorkeur; Probeer bovendien zoveel mogelijk de consumptie van worsten en kazen met een hoog calorie- en lipidengehalte te beperken. En ten slotte: consumeer zo min mogelijk snoep, koolzuurhoudende dranken en kruiden die bijdragen aan de ophoping van vet.”

Het menu om 5 kilo af te vallen: een typische dag

Ontbijt

Twee glazen water, een koffie (zonder suiker), een sneetje geroosterd volkorenbrood, aangevuld met .

Snack

10 amandelen.

Lunch

gegrild, groen gekruid met peterselie en extra vergine olijfolie, een plakje.

Snack

Venkelinfusie en seizoensfruit.

Diner

Salade van boekweit, kikkererwten en courgette, gekleed met extra vergine olijfolie.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.