Snacks

Hoe maak je zelf appelciderazijn?

91views

Appelciderazijn is een product dat veel gebruikt wordt in alle Italiaanse keukens, en is ook zeer heilzaam voor de menselijke huid, omdat het deze kan reinigen van afvalstoffen en kan regenereren. Wat je in de supermarkt koopt, bevat echter vaak sulfaten, zure stoffen die als conserveringsmiddel werken. Omdat ze erg chemisch zijn, zijn ze niet goed voor je gezondheid. Gelukkig kun je het gemakkelijk thuis maken met een paar ingrediënten en een heel gemakkelijk recept. Laten we eens kijken hoe je het zelf kunt maken.

Hoe je zelf appelciderazijn kunt maken

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om het te maken, en dat zijn: 5 of 6 rijpe, zoete appels; een glazen pot met een fijne hals; een leeggelopen ballon; een doek; een blender.

Het bereiden van de ‘is heel eenvoudig en duurt maar een paar dagen. We beginnen met het nemen van de appels en ze goed te wassen. Ze moeten heel rijp en van goede kwaliteit zijn. Nu moeten ze worden geschild en door midden worden gesneden om het klokhuis eruit te halen. Nu moet je de appels in kleine stukjes snijden en in een blender doen. Als de appels volledig in sap zijn veranderd, moet je het in een glazen of aardewerken pot met lange hals gieten.

Sluit de fles nu af door de leeggelopen ballon erop te plaatsen, zodat de gassen kunnen gisten en uitzetten en er tegelijkertijd geen zuurstof in de fles kan komen.

Je zult nu een plek in huis moeten vinden waar niemand het mengsel zal aanraken en waar je zeker weet dat de temperatuur altijd tussen de 18 en 20° zal blijven. Zet je appelsap op die plek en laat het daar 6 weken staan. Nadat die tijd verstreken is, verander je de container in een grote container en leg je er een doek overheen.

Laat het nu nog eens 3 dagen op een warme plek staan, of als het kan in contact met de zon. Tegen die tijd zal de azijn gefermenteerd zijn en zal er een film op het oppervlak van de most verschijnen. De azijn is klaar.

Doe-het-zelf appelazijn: bewaren

De azijn bewaar je in een fles uit de buurt van warmtebronnen en uit de buurt van licht. Elke keer dat je de azijn gebruikt, moet je de dop goed sluiten, bij voorkeur met een schroefdop, zodat er geen lucht in kan komen en het product niet kan bederven.

Wetenswaardigheden over appelazijn

gebruikte het al als tonicum en hulpmiddel bij de spijsvertering, en de arts werd beroemd door zijn medische verhandelingen waarin hij stelt dat reuma, artritis en jicht ontstaan door een overmatige ophoping van calcium in het lichaam. Hij deed verschillende onderzoeken naar appelciderazijn door het te testen op 10 jaar oude koeien, die zachter vlees kregen en de botten werden weer stevig, en na drie maanden behandeling hervatten deze koeien ook de melkproductie.

In tests combineerde Dr. Jarvis en concludeerde dat dit mengsel ook mensen ten goede zou kunnen komen

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.