Snacks

Honing: dit is het beste op de markt, het heeft zoveel heilzame eigenschappen

391views

Honing is een voedingsmiddel dat op natuurlijke wijze wordt verkregen door bijen, die . Als het vrij is van additieven, is het dat ook. Het suikergehalte is echter hoog, tot 80%. Van de verschillende soorten suikers die het bevat, zijn de meest voorkomende .

Beste honing op de markt – hoe te kiezen

De controle en verkoop van honing in Italië is vastgelegd in de Europese Richtlijn 2001/110/EC. Echter, het brede scala aan honingsoorten en producenten op de markt kan de beste keuze moeilijk maken. Een oplossing is om zorgvuldig het etiket te lezen om een aantal verplichte gegevens te weten, zoals het product, het land van herkomst en de plaats van productie en verpakking, indien verschillend. Het is daarom aan te raden om gecertificeerde biologische honing te kiezen om er zeker van te zijn dat deze is geproduceerd en verwerkt met minder impact op het milieu.

Anderzijds is honing een gecertificeerd product dat afkomstig is uit een specifiek gebied dat zijn bijzonderheden bewaart. Alleen honing die in die specifieke gebieden is geproduceerd en verwerkt, mag het BOB-merk dragen, wat een maximale kwaliteit en natuurlijkheid garandeert.

Voedingsstoffen in honing

Honing bevat voornamelijk koolhydraten, voornamelijk fructose en glucose, maar ook maltose en sacharose. Het bevat ook kleine hoeveelheden en sporen van eiwitten en antioxidanten. De hoeveelheden van deze voedingsstoffen kunnen echter variëren afhankelijk van het geografische gebied, de bijensoort en de

Soorten honing

Veel bloemen, veel soorten honing! De studie van de verschillen tussen de verschillende soorten honing begint In het algemeen kunnen we de honingsoorten naar tijd onderverdelen in drie categorieën:

  • Geoogst op
  • Geoogst tussen de maanden
  • a : laat geoogst in augustus en september.

Afhankelijk van het type bloem dat gebruikt wordt voor de nectarextractie: bloemenhoning:

  • ontspringt uit de nectar van een
  • wordt gevormd uit de

Sommige honingsoorten zijn heilzamer dan andere. Honing heeft bijvoorbeeld een bijna transparante kleur en een aangenaam zoete smaak en wordt gebruikt voor. Sommige van de stoffen die het bevat, zoals , zijn nuttig voor het versterken van het immuunsysteem, en als het warm wordt ingenomen en gemengd met citroensap, kan het helpen bij het zweten bij griep.

Honing die wordt geproduceerd door bijen die nectar verzamelen, heeft een lichte amberkleur en een delicate geur. Oranjebloesemhoning wordt verondersteld te hebben. In plaats daarvan wordt hij geproduceerd door bijen die nectar verzamelen van de bloemen van de eucalyptusboom. Dankzij de fenol- en flavonoïdeverbindingen heeft deze honing een brede antioxidantwerking en combineert hij met de antivirale eigenschappen van eucalyptus om tal van gezondheidsvoordelen te bieden.

Het biedt ook grote voordelen in de strijd tegen . Door de hoge hoeveelheid kan deze vrucht helpen tegen infecties en de immuniteit versterken. Daarnaast heeft honing antibacteriële eigenschappen die nuttig zijn bij de preventie en behandeling van . Honing bevat ook kalmerende stoffen.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.