Hoofdgerechten

Ik maak nu alleen nog maar wortels op deze manier, ze lijken bijna op Chips

115views

Kinderen en volwassenen worden echt gek van chips, maar ik heb de perfecte manier gevonden om wortels om de beurt in de keuken te maken… Ik maak ze nu alleen nog maar op deze manier en het is elke keer weer een groot succes.

Het kan erg moeilijk zijn om onze kinderen van dag tot dag te plezieren, want patat, schnitzels en al het andere is altijd aan de orde van de dag. Op dezelfde manier moeten we veel aandacht besteden aan de aanwezigheid van gefrituurd voedsel in ons dieet, en ook in dat van onze kinderen, en daarom moeten we gewoon alternatieven bedenken om het nuttige met het aangename te combineren.

Ik ben erin geslaagd om dit te doen door wortelen te introduceren, ik bereid ze op een heel eenvoudige manier, ik serveer ze als bijgerecht en ze zijn geweldig, zelfs als je op een dieet bent dat gericht is op gewichtsverlies, dus je doet jezelf en de kleintjes een plezier.

Snel en eenvoudig wortelrecept: zo worden wortels brokkelig

Wortelen hebben altijd een verfijnde smaak en daarom zijn ze zo geschikt voor verschillende recepten, van zoet tot hartig, en zijn ze ook perfect om te serveren in plaats van chips. Dit is een gerecht dat ik vaak maak om mijn kinderen blij te maken, die alleen maar om chips vragen bij het eten. Hier is het recept voor 4 personen:

700 g wortelen,

oregano,

zoete paprika,

kurkuma,

olie,

zout.

Samen wortels klaarmaken voor de lunch

Laten we beginnen met het bereiden van onze wortelen door ze te schillen en in een vorm te snijden die lijkt op die van een frietje, dat wil zeggen iets langere stokjes. Als alle wortelen klaar zijn, kruid je ze door de kruiden toe te voegen die we eerder hebben genoemd, te beginnen met oregano en verder met zoete paprika, kurkuma, zout en olie.

Als we dit stadium hebben voltooid, raad ik aan om de wortelen in de air fryer te koken, 15 minuten op 200 graden is meer dan genoeg om ze knapperig te maken met een zacht hart..

Voor het geval we thuis geen air fryer hebben, weet dan dat je altijd nog deze wortelen in de oven kunt bakken, maar dat duurt 20 minuten en de temperatuur moet 180 graden zijn..

LEES OOK ->

Serveer de worteltjes terwijl ze nog warm zijn door ze bij een hoofdgerecht met vlees te serveren, maar ze passen ook perfect bij kipkoteletten. Deze worteltjes zullen zo lekker en knapperig zijn dat je kinderen ze misschien zelfs liever hebben dan chips.

LEES OOK ->

LEES OOK ->

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.