Hoofdgerechten

Verlaagt citroen een hoge bloeddruk? Het antwoord van de deskundige

40views

Verlaagt citroen een hoge bloeddruk? Dit is een van de meest gestelde vragen die patiënten zichzelf stellen. In feite weten we dat degenen die er last van hebben hoge druk, een aandoening die optreedt wanneer het maximum (of systolisch) hoger is dan 140 mmHg en het minimum (of diastolisch) 90 mmHg, moet u bijzondere aandacht besteden aan tafel en in de menu’s voorrang geven aan bepaalde voedingsmiddelen om het risico op een hartaanval te verminderen, beroerte en vele andere kwalen. Maar terugkomend op de oorspronkelijke vraag: is het waar dat citroen de hoge bloeddruk verlaagt? Wij vroegen het aan de Maria Rosaria Baldi.

Citroen en hypertensie

Een Ik studeer Japans Uit een onderzoek van een paar jaar geleden bleek dat twintig minuten wandelen en elke dag een citroen consumeren een potentieel effect heeft op het verbeteren van de bloedstroom en het verlagen van de bloeddruk. Citroen is een cardiovasculaire bondgenoot. “De consumptie van deze vrucht, en in het algemeen van alle soorten fruit, in een gevarieerd en uitgebalanceerd dieet kan bijdragen aan een correcte bloedcirculatie”, zegt voedingsdeskundige Maria Rosaria Baldi. “Vooral citroen heeft dat omdat het rijk is aan water en een behoorlijke hoeveelheid mineralen bevat die helpen bij het reguleren van de bloeddruk, waardoor de effecten van . Zoals alle citrusvruchten is het ook bijzonder rijk aan bioactieve stoffen, waaronder polyfenolen, in het bijzonder eriocitrine, die in overvloed aanwezig zijn in het sap en de schil van deze vrucht, die een antioxiderende en lipidenverlagende werking hebben. En nogmaals, het zorgt ervoor dat de veroudering van de bloedvaten wordt tegengegaan. Het levert vervolgens vezels, waaronder pectine, aanwezig in het witte gedeelte, die naast het verlagen van de plasmaspiegels van, op darmniveau, de productie bevorderen van metabolieten, vetzuren met een korte keten die, dankzij hun werking, bijdragen aan het verlagen van het cardiovasculaire risico.

Hoe citroen te gebruiken om hoge bloeddruk te verlagen

Wat is de beste manier om citroen te consumeren om de bloeddruk te verlagen? «Het eerste advies: eet ze niet te vol. Het consumeren van overmatige hoeveelheden van deze vrucht bevordert niet alleen het verlies van tandglazuur en het ontstaan ​​van tandziekte, maar ook het optreden ervan vanwege het hoge gehalte aan een aminozuur dat tyramine wordt genoemd. En bovenal is het essentieel om het op te nemen in een gevarieerde en uitgebalanceerde voeding, rijk aan en, maar waarin ook ,, , aanwezig zijn. «Het gebruik van citroen op gerechten zoals tweede gerechten op basis van vlees of vis of op groenten maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de consumptie van zout te verminderen, wat vooral voor mensen met hoge bloeddrukwaarden geldt: hoe minder hoe beter in de dagelijkse voeding. Het sap van deze vrucht kan vervolgens worden geconsumeerd als vervanging voor vruchtensappen en andere verpakte dranken, rijk aan eenvoudige suikers die oxidatieve stress bevorderen, wat de gezondheid van aderen en slagaders verslechtert.”

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.