Snacks

Ketchup, dit is de beste op de markt zonder conserveringsmiddelen voor iets meer dan 1 euro

381views

Een van de populairste sauzen voor zowel volwassenen als kinderen is zeker de: de zoetzure smaak maakt hem praktisch onweerstaanbaar. We kunnen niet zonder deze heerlijke rode saus. Maar weten we echt alles over deze speciale saus? Dit is het beste product op de markt: zonder conserveringsmiddelen en tegen een zeer lage prijs.

Ketchup, de geschiedenis van ’s werelds populairste saus

Misschien denken we allemaal dat ketchup van Amerikaanse oorsprong is, maar dat is niet helemaal waar. Oorspronkelijk was het een oosterse saus gemaakt van gefermenteerde gezouten ansjovis. Later, toen het in Europese landen arriveerde (in de 17e eeuw), werd de saus door sommige koks aangepast. Andere ingrediënten zoals oesters, noten en citroen werden aan de basis toegevoegd.

Na enkele jaren probeerden enkele Amerikaanse koks de : toe te voegen en vanaf dat moment begon de saus de smaak te krijgen die we kennen. Totdat hij in 1869 een smaakcombinatie maakte van tomaat, azijn, suiker, zout en ui die zo goed beviel dat hij dat recept nooit meer wilde veranderen.

Lange tijd geloofde men dat het onschadelijk was voor de gezondheid, het gaf tenslotte alleen maar smaak aan een hamburger, friet, kip of hotdog. Er werd zelfs gedacht dat het goed voor je was door de aanwezigheid in de samenstelling van (een krachtige beschermer van het cardiovasculaire systeem) begunstigd door .

Maar gelukkig wilde een nieuwsgierig persoon de ingrediënten bekijken en ontdekte dat ” het niet alleen tomaten zijn: in feite zit er meer suiker in een afgestreken lepel ketchup dan in een snack door de toevoeging van .

Kijk uit voor deze ingrediënten van de legendarische rode saus

Een andere goede reden om het etiket te lezen is om de herkomst van de tomaat te controleren: sommige producenten gebruiken namelijk tomaten waarvan de herkomst onbekend is. Het is waarschijnlijk dat dit mysterie te wijten is aan het feit dat ze afkomstig zijn uit landen waar er geen controles en voorzorgsmaatregelen voor de teelt zijn. In Nederland zijn ze wel verplicht.

Maar laten we ter zake komen. Waarom moeten we goed kiezen wat we kopen? Hier is waarom: veel bedrijven die het produceren gebruiken het als een additief dat de taak heeft om schimmel uit het product te verwijderen (als het zich vormt) en het helpt voorkomen dat het zich vormt. Een kleine curiositeit over deze stof is dat het wordt gebruikt om het klassieke gefluit aan vuurwerk te geven.

De beste saus op de markt

We hoeven het thuis niet te maken: er zijn in de handel verkrijgbare sauzen die zowel kwantitatieve als kwalitatieve waarden respecteren. Hierdoor kunnen we het vaak gebruiken zonder ons schuldig te voelen, en zelfs een paar uitzonderingen maken op de regel als we op dieet zijn. Ketchup is in feite een uitstekende smaakmaker voor voedsel en als we het zorgvuldig kiezen, bevat het ook weinig calorieën.

Over de hele wereld wordt het gebruikt om smaak te geven: het is het basisingrediënt van Amerikaans. De evenwichtige zoetzure smaak past ook bij vlees, vis, bijgerechten en eieren. Er zijn nog maar weinig mensen die ketchup gebruiken om een heerlijk gebraad in de oven te maken: maar als je 2 eetlepels saus combineert met je favoriete kruiden en dit over het vlees strijkt tijdens het braden, zal het resultaat om van te watertanden zijn.

We hoeven dus alleen maar de juiste te kopen, tot op de dag van vandaag en al vele jaren lang, hebben we nog steeds de saus op het podium staan die minder zout en minder suiker heeft dan andere merken op de markt.

Bovendien is hij verkrijgbaar voor niet veel meer dan een euro. Goed, goedkoop en niet schadelijk voor het lichaam. Wat wil je nog meer?

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.