Nagerecht

Koffiemousse, een fris en smakelijk dessert: je hebt maar 3 ingrediënten nodig

403views

Zo maak je koffiemousse

is een geweldig idee als er ’s middags gasten langskomen, misschien om gedag te zeggen of om alvast kerstcadeautjes te brengen. Eenvoudig en snel, het is een recept dat bijna iedereen kan maken omdat je geen handigheid of speciale vaardigheden in de keuken nodig hebt. Bovendien win je met dit toetje makkelijk, want iedereen, jong en oud, is er dol op. Er zijn drie dingen die je in huis moet halen: Gebruik liever geen gewone espresso, want die geeft het dessert een minder intense smaak, maar als je wilt kun je die ook gebruiken in plaats van instant espresso.

Je kunt er ook voor kiezen om in plaats daarvan een natuurlijke zoetstof zoals suiker te gebruiken. Als je lactose-intolerant bent, geen zorgen, vervang dan gewoon de verse room door de

Koffiemousse

Ingrediënten

  • 400 ml verse room (of plantaardige room)
  • 60 g witte suiker (of zoetstof)
  • 2 lepels oploskoffie
  • 100 ml water

Instructies

  • Neem de verse room en doe deze in een bakje.

  • Klop de verse room op met een elektrische slagroomklopper.

  • Voeg suiker toe en klop op.

  • Voeg de espressokoffie toe of los de oploskoffie op met behulp van water en voeg het dan toe aan de kom en klop het stijf.

  • De koffiemousse is klaar om van te genieten!

Varianten van dit lepeldessert

Er zijn talloze variaties op dit smakelijke recept. Als je een alcoholisch tintje wilt toevoegen, kun je een mousse met koffiesmaak maken. De ingrediënten zijn: mascarpone, espressokoffie, verse room, Baileys (of whiskycrème) en bittere cacao.

Je kunt dit ook bereiden met, naast espressokoffie en verse room, als ingrediënt.

Als je de jouwe gewoon wilt verfraaien en de ingrediënten niet wilt veranderen, voeg dan gewoon slagroom en koffiebonen toe als topping of een toefje bittere cacao en koffiebonen.

Deze mousse kan worden gegeten als dessert of worden gebruikt om taarten, cakes of Panettone en Pandoro te vullen omdat het december is en bijna Kerstmis.

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.