Nagerecht

Koffiemousse klaar in 5 minuten, zonder bakken en bloem: ik maak het elke week

632views

Heerlijk dessert voor in de middag

Liefhebbers drinken het graag in al zijn nuances. Daarom dachten we er vandaag aan om deze kant-en-klare, maar superlekkere toetjes voor te stellen, die in minder dan 5 minuten klaar zijn. Ideaal om te maken als je weinig tijd hebt, maar tegelijkertijd iets anders wilt proberen dan de gebruikelijke 5pm-drank.

Je hebt maar een paar ingrediënten nodig om dit zeer eenvoudige recept te maken: suiker, water, Nescafé koffie, slagroom, koekjes en chocolade voor decoratie.

Koffiemousse klaar in 5 minuten

Ingrediënten

  • 4 lepels Nescafé koffie 35g
  • 120 g suiker
  • 140 ml zeer koud water
  • 400 ml slagroom
  • 80 ml gecondenseerde melk
  • 3 koekjes
  • q.b. chocolade voor decoratie

Instructies

  • Neem een grote kan en doe daar de Nescafé koffie in, dan de suiker en als laatste het zeer koude water. Meng goed met de hand met een garde tot de suiker volledig is opgelost. Neem de elektrische garde en meng tot het in volume toeneemt en van consistentie verandert en glad wordt.

  • Neem een andere kom en doe de vloeibare room erin en klop het op tot het zacht en schuimig wordt.

  • Voeg de eerder gezette koffie en de slagroom toe, meng goed en doe alles in een spuitzak met een stervormig spuitmondje. Vul drie dessertglazen. Maak een laag, dan een tweede laag verkruimelde koekjes en dan nog een laag room en koffie. Als decoratie ten slotte chocoladestukjes of verkruimelde chocolade. Zonder te bakken en zonder in de koelkast te gaan, is je koffiedessert klaar om van te genieten.

Combinaties en variaties

Deze koffiemousse kan ook worden versierd met witte en pure chocoladeschilfers of met slagroom en een beetje bittere cacao.

Er zijn duizend manieren om dit recept nog lekkerder te maken, vooral als je gasten thuis hebt en niet de gebruikelijke koffie wilt aanbieden. De extra touch is om het dessert te versieren met een cantuccino-achtig koekje of een kattentong. Als je het nog onweerstaanbaarder wilt maken, kun je verkruimelde Oreo-koekjes of verkruimelde Lotus-koekjes en gesmolten chocolade als topping toevoegen (gewoon de chocolade smelten in een bain-marie).

7 Comments

Leave a Response

Ludwig Bergman
Hallo! Mijn naam is Ludwig Bergman en ik ben een ervaren redacteur met een passie voor koken en de kunst achter culinaire creaties. In de loop der jaren heb ik me ondergedompeld in verschillende culinaire tradities en recepten om mijn kennis en inspiratie met onze gewaardeerde lezers te kunnen delen.